Marc Wijnands manager Bedrijfsvoering bij het agentschap College ter Beoordeling van Geneesmiddelen

Marc Wijnands start op 9 augustus 2021 als manager Bedrijfsvoering bij het agentschap College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (aCBG ) van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Marc Wijnands

Bij het aCBG wordt gewerkt aan de voorbereiding en uitvoering van de besluiten van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen. Ook zorgt het aCBG voor de coördinatie van de geneesmiddelenbewaking in Nederland en van de beoordeling van diergeneesmiddelen en nieuwe voedingsmiddelen. De opgave van de manager Bedrijfsvoering is breed en uitdagend. Het omvat financiële, ICT en HRO-vraagstukken in een zeer actuele, maatschappelijke context. Marc gaat verder bouwen aan een stevige organisatie die mede door een aankomende verhuizing veel in beweging gaat zijn.

Paula Loekemeijer, directeur aCBG: 'We zijn heel blij met de komst van Marc. Marc is een energieke en evenwichtige persoon. Hij heeft veel ervaring in tal van functies en in diverse typen organisaties, zowel in de uitvoering als in de bedrijfsvoering. Met zijn achtergrond is hij uitstekend in staat de verbinding te leggen tussen de professionals in het primaire proces en in de bedrijfsvoering. Dat is heel belangrijk in een domein met zoveel maatschappelijke relevantie als de toelating van geneesmiddelen waar zoveel nationale en internationale ontwikkelingen gaande zijn.

Marc Wijnands: 'Ik tref het bijzonder om bij het aCBG aan de slag te mogen gaan: een organisatie die midden in de actualiteit staat, zeer relevant werk doet en met bevlogen medewerkers.'

Drs. M.L.J. (Marc) Wijnands is momenteel plaatsvervangend directeur Financiën Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarvoor was hij afdelingshoofd Controle en Monitoring bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en hoofd Bureau Inkoop en Aanbestedingen bij de Provincie Zuid-Holland.

Marc Wijnands studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Twente.

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van VWS. Vacatures voor ABD-functies worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren. Deze benoeming is tot stand gekomen op basis van de procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst.