Roger Janssen afdelingshoofd e-Commerce directie Particulieren bij de Belastingdienst

Roger Janssen start op 1 augustus 2021 als afdelingshoofd e-Commerce bij de directie Particulieren van de Belastingdienst bij het ministerie van Financiën.

Roger Janssen

Per 1 juli 2021 treedt voor Nederland de wet- en regelgeving EU BTW e-Commerce in werking. Er gaan nieuwe regels en faciliteiten gelden voor wat betreft het heffen van BTW op afstandsverkopen aan particulieren in de Europese Unie op grond van de “EU-richtlijnen BTW e-Commerce”. Hiervoor wordt het Kennis & Expertisecentrum Buitenland uitgebreid met een aantal teams. Deze zullen geplaatst worden in Eindhoven. Deze teams krijgen de opdracht om, samen met de reeds bestaande teams e-Commerce in Heerlen, het toezicht uit te voeren op de nakoming van genoemde wet- en regelgeving voor ondernemingen die in het buitenland zijn gevestigd en NL producten verkopen aan particulieren. Het nieuwe afdelingshoofd zet de nieuwe afdeling in korte tijd neer en gaat leiding geven aan de verdere inrichting en opbouw.

Meike Smolenaars, directeur Particulieren: 'Roger kan met zijn bestuurlijke ervaring en zijn innovatieve en ondernemende kwaliteiten een belangrijke bijdrage leveren aan de succesvolle implementatie van de nieuwe wet- en regelgeving EU BTW e-Commerce. Ik kijk ernaar uit dat Roger ons MT komt versterken.'

Roger Janssen: 'De afgelopen jaren heb ik meerdere malen nieuwe processen en teams vormgegeven. Hierbij vind ik ruimte geven, continu verbeteren, leren van elkaar en doelen halen belangrijke thema’s. Ik verheug me om in augustus mijn nieuwe collega’s te ontmoeten en met hun de nieuwe e-Commerce teams mee vorm te geven. En daarmee in gezamenlijkheid de nieuwe taken adequaat en kwalitatief uit te voeren.'

Drs. R. (Roger) Janssen is momenteel manager Dienstverlening bij de SVB. Daarvoor werkte hij onder andere bij Nationale Nederlanden en UWV. Roger heeft ruime managementervaring en voerde verschillende veranderopdrachten uit in dienstverlenende processen, onder meer met een IV-gerelateerde component.  

Roger Janssen studeerde Management en Organisatiewetenschappen aan de Katholieke Universiteit Tilburg.

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en de Belastingdienst. De vacature is opengesteld via de kanalen van Bureau ABD.