Bjorn de Rot manager Juridische Zaken bij ACM

Bjorn de Rot wordt benoemd als manager bij de directie Juridische Zaken van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). In deze functie wordt hij samen met een specialistisch team van juridisch experts verantwoordelijk voor het praktisch en uitvoerbaar oplossen van juridisch ingewikkelde vraagstukken op het gebied van regulering. Bjorn de Rot start per 1 oktober 2021 in deze functie. Hij volgt hiermee René Fennes op die binnenkort met pensioen zal gaan.

Bjorn de Rot

Monique van Oers, directeur Juridische Zaken: 'Met Bjorn haalt de directie Juridische Zaken een manager én jurist binnen die kan bijdragen aan de verder professionalisering van onze directie. Bjorn is open, direct en duidelijk, resultaatgericht en toont initiatief. Zijn huidige werkomgeving is complex. Zijn blik van buiten en zijn proactiviteit zullen voor ons van grote waarde zijn. Ook om de vernieuwing te brengen waarnaar we op zoek zijn.'

Bjorn is enthousiast over zijn nieuwe baan: 'De positionering en dynamiek van Juridische Zaken bij de ACM zijn voor mij herkenbaar. Ook in mijn huidige rol verbind ik actief juristen uit de organisatie en ben ik medeverantwoordelijk voor kennisdeling en efficiënt inrichten van multidisciplinaire en strategische samenwerking. Het werken voor een toezichthouder spreekt mij enorm aan. Dat beslissingen van de ACM veelal impact hebben op markten is voor mij een driver om heel enthousiast te zijn over deze stap in mijn loopbaan. Ik zie er naar uit om samen met het team bij te dragen aan het kloppend houden van het juridische hart van de ACM.'

Bjorn rondde de Master Nederlands Recht af aan de Universiteit Maastricht. Daarna volgde hij een postdoctorale opleiding Internationaal & nationaal contractenrecht bij de Grotius Academy. Na gewerkt te hebben in de advocatuur en als legal consultant bij diverse (rijks-)overheidsinstanties werkt hij nu als senior bedrijfsjurist voor de afdeling Corporate Legal van Havenbedrijf Rotterdam N.V., de grootste haven van Europa.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst.