Erwin Nijsse directeur Stafdirectie Groeifonds bij EZK

Erwin Nijsse wordt directeur van de Stafdirectie Groeifonds bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De benoeming gaat in op 1 september 2021. Erwin Nijsse volgt Wouter Raab op die met pensioen gaat.

portretfoto Erwin Nijsse

Het Nationaal Groeifonds is een initiatief van de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Financiën. Zij beheren gezamenlijk het fonds namens het kabinet. Een onafhankelijke commissie beoordeelt de projecten en adviseert De fondsbeheerders over de toe te kennen middelen en de voorwaarden daarbij. De commissie wordt ondersteund door de Stafdirectie Nationaal Groeifonds.

Michiel Boots, Chief Economist: ’Erwin brengt met zijn achtergrond veel kennis en ervaring mee die zal helpen het Groeifonds verder te ontwikkelen en te positioneren. Hij is een bevlogen manager die in staat zal zijn het team te enthousiasmeren en verder te ontwikkelen. En met zijn persoonlijkheid, netwerk en brede belangstelling zal hij een sterke verbindende rol spelen naar de vele bij het Groeifonds betrokken partijen.’

Erwin Nijsse:  ‘In 2020 heb ik een overstap gemaakt naar de publieke sector, met de ambitie om nog directer een bijdrage te kunnen leveren aan de transitie naar een duurzame economie. In mijn loopbaan vind ik steeds inspiratie in samenwerken met verschillende partijen aan complexe vraagstukken. De opdracht om met collega’s van departementen, maatschappelijke partners en de commissie het Groeifonds tot een succes te maken is een fantastische uitdaging.’  

Drs. E. (Erwin) Nijsse is vanaf oktober 2020 plaatsvervangend directeur van de stafdirectie Nationaal Groeifonds. Hij werkte vanaf 1996 bij Shell, onder andere in de functie van Vice President Finance. Erwin Nijsse studeerde Economie aan de rijksuniversiteit van Groningen en Internationale economie en Financiën aan de universiteit van Kiel.

Deze benoeming is tot stand gekomen op basis van de procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst.