Corné Bot directeur Financieel Economische Zaken bij UWV

Corné Bot is per 1 juli 2021 benoemd als de nieuwe directeur Financieel Economische Zaken (FEZ) van UWV. Hij volgt Erik Broekroelofs op die per 22 februari benoemd is als directeur Control en Financiën van de Belastingdienst.

Afbeelding van Corné Bot

Drs. W. C. (Corné) Bot studeerde Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (1998) en volgde de opleiding tot Register Controller aan de Vrije Universiteit van Amsterdam (2002). Na zijn studie, startte hij zijn carrière bij ING als Financial Management Trainee. Sindsdien heeft hij in diverse managementfuncties gewerkt, onder andere bij Nationale Nederlanden en ING. Zijn laatste functies waren die van CFO ING Italië en Directeur Financiële Planning en Control voor ING België. 

Corné ziet dat veel thema’s en uitdagingen van UWV vergelijkbaar zijn met die van de bancaire sector. ‘In essentie gaat het erom een solide organisatie te zijn met betrouwbare processen, die wendbaar genoeg is om nieuwe wet- en regelgeving adequaat toe te passen en die tegelijkertijd een optimale klantbediening scherp in het vizier weet te houden. Samen met het FEZ team wil ik actief bijdragen aan het verder uitwerken en implementeren van de strategische plannen die momenteel door de Raad van Bestuur van UWV worden gecommuniceerd. Daar zitten een aantal zeer interessante, uitdagende aspecten in.’

Nathalie van Berkel, portefeuillehouder FEZ in de RvB: ‘Wij zijn heel blij met de komst van Corné en vertrouwen erop dat de implementatie van de nieuwe strategie van UWV een impuls krijgt met Cornés leiderschapskwaliteiten en financiële achtergrond.  We hebben in Corné een sterke nieuwe directeur FEZ gevonden en verheugen ons op de samenwerking.’