Okke Peijters directeur Productie en Informatievoorziening bij Rijkswaterstaat Bestuursstaf

Okke Peijters start per 15 juli 2021 als directeur Productie en Informatievoorziening bij de Bestuursstaf van Rijkswaterstaat (RWS). Hij neemt deze functie momenteel al waar.

De stafdirectie adviseert het Bestuur en ondersteunt de advisering van de bewindslieden over de productie- en ontwikkelopgaven van Rijkswaterstaat en de ontwikkelingen op het vlak van markt en informatievoorziening. Zij vormt de verbindende schakel tussen het IenW-beleid en de uitvoering van aanleg, onderhoud, vervanging en renovatie.

Afbeelding van Okke Peijters

Drs. O. (Okke) Peijters begon zijn loopbaan bij een ingenieursbureau en werkte vervolgens bij de Provincie Flevoland en de gemeente Amsterdam. In 2008 ging hij bij de Waterdienst van Rijkswaterstaat aan de slag. Vanaf 2012 werkt hij bij de Bestuursstaf als coördinerend adviseur. Okke studeerde (Hydro)Geologie aan de VU van Amsterdam.
 
José van Aerle, CFO RWS: ‘We zijn blij dat Okke zijn kundigheid en ervaring in deze positie voortzet. Hij heeft de functie van directeur Productie en Informatievoorziening het afgelopen jaar makkelijk en natuurlijk waargenomen. Hij is een goede aanvulling op het stafdirecteurenteam van de Bestuursstaf en brengt vanuit inzicht in patronen verbeteringen aan. Hij investeert in samenwerking, zowel binnen als buiten de organisatie’.
 
Okke Peijters: ‘Het werk van Rijkswaterstaat is buiten zichtbaar en doet ertoe. Dat spreekt me erg aan. Naast de realisatie van nieuwe infrastructuur vraagt de instandhouding de komende jaren veel aandacht. En er zijn nieuwe uitdagingen rond bijvoorbeeld verduurzaming en datavoorziening. Ik werk graag samen om daar invulling aan te geven.’
 
De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en Rijkswaterstaat. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.