Korrie Louwes algemeen directeur Onderwijs, Cultuur en Welzijn bij de gemeente Den Haag

Korrie Louwes wordt per 1 oktober 2021 algemeen directeur van de dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn van de gemeente Den Haag.

Afbeelding van Korrie Louwes

Dr. K. (Korrie) Louwes is momenteel hoofdinspecteur Jeugd en Maatschappelijke Zorg bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Daarvoor werkte zij bij Berenschot. Eerder vervulde zij leidinggevende en directiefuncties bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en was zij vier jaar wethouder in Rotterdam. 

Inspecteur-generaal Marina Eckenhausen: 'Vanuit deze rol heeft zij zich zeer intensief en gedreven ingezet voor goede en veilige maatschappelijke zorg en jeugdhulp in Nederland. Daarnaast is Korrie Louwes vanaf het begin het gezicht van het toezicht in de coronacrisis, zowel binnen als buiten de inspectie. Ook hierin nam zij haar verantwoordelijkheid en profiteren wij enorm van haar ervaring.'