Peter Luijendijk COO bij SSC-ICT

Peter Luijendijk wordt per 13 september 2021 Chief Operations Officer bij SSC-ICT bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. 

De Chief Operations Officer (COO) is verantwoordelijk voor de delivery van SSC-ICT en is tevens de plaatsvervangend CEO. De COO draagt zorg voor de samenhangende planning, inrichting en realisatie van de productie van de drie Business Units. Als lid van het DT, draagt de COO bij aan de strategische koers van SSC-ICT en is hij gesprekspartner van de ambtelijke bestuurders over de ontwikkeling, uitvoerbaarheid en technische haalbaarheid van de strategische doelen van SSC-ICT.

Afbeelding van Peter Luijendijk

Ing. P.B. (Peter) Luijendijk is momenteel CIO en directeur Informatievoorziening en Digitale Innovatie bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Eerder was hij daar Transitiemanager en Hoofd Informatievoorziening. Daarvoor werkte Peter Luijendijk bij Quint Wellington Redwood waar hij als Managing Consultant en Practice Leader diverse organisaties begeleidde in sourcingstrajecten en de inrichting van IT-(regie)organisaties.

Peter studeerde Technische Bedrijfskunde aan de HTS in Dordrecht.

Joop Groen, CEO SSC-ICT: We zijn heel blij met de komst van Peter. Peter kent SSC-ICT als klant én heeft ervaring in de wereld van de IT, zowel binnen de overheid als in het bedrijfsleven. Peter is daarbij constructief en kritisch, wat nodig is voor de volgende stap in de transformatie van SSC-ICT. In de verschillende selectiegesprekken werd duidelijk dat we unaniem enthousiast zijn en het vertrouwen hebben dat Peter een mooie bijdrage gaat leveren aan SSC-ICT. Ik kijk ernaar uit dat Peter ons managementteam komt versterken.' 

Peter Luijendijk: 'Het is een mooie opdracht om met het DT richting te geven aan de transformatie van SSC-ICT. Belangrijk voor de collega’s van SSC-ICT zelf, en belangrijk voor alle collega’s in het Rijk die ICT-diensten afnemen van SSC-ICT. Ik heb veel zin om in nauwe samenwerking met de organisatie de ICT-dienstverlening door te ontwikkelen en tegelijkertijd verder vorm te geven aan de verbinding met de klanten van SSC-ICT.'

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van BZK. Vacatures voor ABD-functies worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.