Charles Wijnker directeur Milieu en Veiligheid bij het RIVM

Charles Wijnker start op 25 oktober 2021 als directeur Milieu en Veiligheid bij het RIVM.

portretfoto Charles Wijnker

"De zorg voor morgen, begint vandaag". Het RIVM zet zich in voor wat mensen in Nederland het belangrijkste in hun leven vinden: een goede gezondheid en een duurzame, veilige en gezonde leefomgeving. De directeur Milieu en Veiligheid (M&V) draagt de komende jaren bij aan de belangrijke maatschappelijke opgaven van Nederland en de wereld op het gebied van milieu en veiligheid. De directeur M&V onderhoudt en versterkt waar mogelijk de (internationale) reputatie en inhoudelijke en strategische ontwikkeling van het RIVM als deskundig en betrouwbaar kennisinstituut en adviseur van Rijksoverheid en medeoverheden.

Hans Brug, directeur-generaal RIVM: ‘Ik ben heel blij dat Charles ons komt versterken. Het RIVM domein Milieu en Veiligheid draagt bij aan heel grote maatschappelijke uitdagingen. Daarvoor is sterk dienend leiderschap nodig en dat gaat Charles ons bieden. Hij werkt zoals we binnen het RIVM willen – vanuit vertrouwen en samenwerking – en brengt een bak aan ervaring en netwerk mee. En ik heb hem leren kennen als een heel geschikte kerel.'

Charles Wijnker: ‘Het RIVM is een van de meest vooraanstaande kennisinstituten van Nederland. Het belang van goed onderbouwd beleid valt niet te onderschatten. Het is voor mij een voorrecht om als directeur M&V hier een bijdrage aan te leveren.'

Charles Wijnker is momenteel waarnemend directeur-generaal Volksgezondheid en directeur Voeding, Gezondheidsbescherming en Preventie (VGP) bij het ministerie van VWS. Ook is hij bestuurslid bij de Nationale Denktank. Voordat hij directeur VGP werd, was hij onder andere directeur Arbeidsmarkt en Sociaal Economische Aangelegenheden (ASEA) en waarnemend directeur Kinderopvang bij het Ministerie van Sociale Zaken. Tevens is hij werkzaam geweest bij het ministerie van Financiën en bij de Nederlandse Bank. Charles studeerde Algemene Economie aan de Universiteit Maastricht.

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het RIVM. Vacatures voor ABD-functies worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.