Arie-Jan van ‘t Zelfde hoofd Opdrachtgeverschap bij Financiën

Arie-Jan van ‘t Zelfde wordt hoofd Opdrachtgeverschap bij het directoraat-generaal voor Fiscale Zaken (DGFZ) van het ministerie van Financiën. De benoeming gaat in per 1 augustus 2021.

portretfoto Arie-Jan van t Zelfde

Bij het directoraat-generaal (DG) Fiscale Zaken wordt gewerkt aan een maatschappelijk relevant en een voor burger en ondernemer begrijpelijk en uitvoerbaar stelsel van belastingen, toeslagen en douaneregelingen. Het hoofd Opdrachtgeverschap houdt zich bezig met het opdrachtgeverschap richting de Belastingdienst, Toeslagen en Douane. De kern daarvan bestaat uit het optimaal laten samenwerken van beleid en uitvoering bij het maken van beleid en wetgeving, en om signalen vanuit de uitvoering sneller en beter naar boven laten komen bij DGFZ. De kennis en ervaring die hiervoor nodig is sluit goed aan bij het profiel van Arie-Jan.

‘Arie-Jan brengt veel kennis en expertise mee. Hij is sterk gericht op samenwerken en uitstekend in staat om verschillende partijen en belangen met elkaar te verenigen. Dat is heel belangrijk in de rol van opdrachtgever van de Belastingdienst. Zijn prettige manier van communiceren en mensgerichte stijl van leidinggeven maakt dat Arie-Jan een uitstekende leidinggevende kan zijn voor het team’. Aldus Rocus van Opstal, waarnemend directeur Algemene Fiscale Politiek.

Arie-Jan van 't Zelfde: ‘Het is een voorrecht om ook in mijn nieuwe functie verder te mogen bouwen aan het opdrachtgeverschap van DGFZ. Ik kijk ernaar uit om met de collega’s van DGFZ, de Belastingdienst, Douane en Toeslagen de samenwerking tussen beleid en uitvoering te verbeteren. Samen met de collega’s van de nieuwe afdeling Opdrachtgeverschap wil ik mij daar graag voor inzetten.’

A.J. (Arie-Jan) van ‘t Zelfde MSc is momenteel werkzaam als coördinerend beleidsmedewerker en plaatsvervangend hoofd Beleid bij het DG Fiscale Zaken van Financiën. Daarvoor was hij hoofd directieondersteuning bij de divisie Sociaal Medische Zaken van het UWV. Hij studeerde Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van Financiën. De vacature is opengesteld via de kanalen van Bureau ABD.