Daan Vreeman hoofd Internationale Aangelegenheden bij Financiën

Daan Vreeman wordt hoofd Internationale Aangelegenheden bij het directoraat-generaal voor Fiscale Zaken (DGFZ) van het ministerie van Financiën. De benoeming gaat in per 1 augustus 2021. 

portretfoto Daan Vreeman

Bij het directoraat-generaal (DG) Fiscale Zaken wordt gewerkt aan een maatschappelijk relevant en een voor burger en ondernemer begrijpelijk en uitvoerbaar stelsel van belastingen, toeslagen en douaneregelingen. Het Hoofd Internationale aangelegenheden houdt zich bezig met internationale fiscale beleidsvorming. De afdeling onderhandelt doorlopend met andere landen over het sluiten van nieuwe belastingverdragen en het moderniseren van het bestaande verdragennetwerk. Daarnaast vertegenwoordigt de afdeling Nederland in verschillende werkgroepen van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) en de Verenigde Naties. De kennis en ervaring die hiervoor nodig is sluit goed aan bij het profiel van Daan.

Reijer Janssen, directeur Verbruiksbelastingen, Douane en Internationale Aangelegenheden: ‘Daan is gepokt en gemazeld in het internationale fiscale speelveld. Hij kan zijn inhoudelijke expertise goed verbinden aan het leidinggeven van de afdeling. Hij is sterk gericht op samenwerken, geeft ruimte aan medewerkers en straalt rust uit.’ 

Daan Vreeman: ‘De afdeling Internationale Aangelegenheden werkt in internationaal verband aan maatschappelijk relevante onderwerpen, zoals het tegengaan van belastingontwijking en het voorkomen van dubbele belasting voor burgers en bedrijven. Dit zijn onderwerpen die mij als internationaal georiënteerde fiscalist erg aanspreken en waar ik de afgelopen jaren met veel plezier aan heb gewerkt. Ik kijk er ontzettend naar uit om hier in mijn nieuwe rol een bijdrage aan te blijven leveren.’

D.M. (Daan) Vreeman LLM nam de functie hoofd Internationale Aangelegenheden waar sinds september 2020. Daarvoor was hij plaatsvervangend hoofd en senior-beleidsmedewerker van de afdeling Internationale Zaken bij Financiën en is hij werkzaam geweest als Belastingadviseur bij Ernst & Young, International Tax Services. Hij studeerde fiscaal recht aan de VU Amsterdam.

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van Financiën. De vacature is opengesteld via de kanalen van Bureau ABD.