Byung Jonkman vakgroepmanager Informatie- en Ketenmanagement bij het KNMI

Byung Jonkman wordt per 1 september 2021 de vakgroepmanager Informatie- en Ketenmanagement bij het KNMI bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Byung Jonkman

Het klimaat verandert snel, hierdoor komen weersextremen vaker voor. Het KNMI transformeert naar een Early Warning Centre, het nationaal waarschuwingsadviescentrum, om eerder en preciezer te kunnen waarschuwen. De vakgroep IKM speelt een belangrijke rol bij deze transitie. De opgave is te zorgen voor moderne en toekomstbestendige informatievoorziening.

Myriam van Rooij, directeur KNMI, is blij dat Byung het KNMI komt versterken: 'Byung is een ervaren manager en een vakvrouw die veel verschillende facetten van informatiemanagement beheerst en veel ervaring heeft. Informatiemanagement is van groot belang voor het KNMI, via state-of-the-art informatietechnologie├źn zorgen we voor 24/7-monitoring van het weer en voor vroegtijdige geofysische verwachtingen en waarschuwingen. Ook qua persoonlijkheid is Byung een aanvulling voor ons managementteam.'

Byung heeft zin om in deze nieuwe functie aan de slag te gaan: 'De kans om mijn passie voor (digitale) innovatie en IT te combineren met maatschappelijke thema's als klimaatverandering, en de gevolgen hiervan voor de aarde en onze maatschappij, grijp ik graag met beide handen aan. Ik voel me betrokken bij wat er speelt in onze samenleving. Ik zie het als een voorrecht om vanuit mijn rol bij het KNMI een bijdrage te leveren aan onze huidige maatschappij en die van de komende generaties.'

Byung Jonkman is sinds 2018 hoofd IT Development bij Accell IT. Daarvoor werkte zij in verschillende managementfuncties met een IT-component bij Ziggo. Byung studeerde Computer Science aan de Open Universiteit (Bachelor of Science). Daarna behaalde zij haar Master of Science in Management aan de Nyenrode Business University.

Deze benoeming is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst.