Shortlist Overheidsmanager van het Jaar 2021 bekend

Twee leden van de Topmanagementgroep staan op de shortlist Overheidsmanager van het Jaar 2021. In totaal zijn acht managers bij de overheid kandidaat voor de tweede ronde voor de titel Overheidsmanager van het Jaar.

Logo Overheidsmanager van het Jaar

Meer dan honderd overheidsmanagers werden voorgedragen. De kandidaten werken bij ministeries, provincies, gemeenten, waterschappen, adviesorganen, agentschappen en zelfstandige bestuursorganen.

De TMG-kandidaten zijn Pieter-Jaap Aalbersberg, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en Nanette van Schelven, directeur-generaal Douane bij het ministerie van Financiën. Zie de volledige kandidatenlijst.

Na het gesprek tussen de ‘shortlisters’ en de jury wordt eind september bekendgemaakt wie de drie finalisten zijn. Daarna gaat de jury op werkbezoek bij de finalisten. Uiteindelijk horen zij op donderdag 18 november wie de titel wint. Dit gebeurt in de Ridderzaal tijdens de uitreiking van de Overheidsawards.

Vorig jaar ging de titel naar Esther Lieben, commandant van de brandweer Haaglanden en directeur Veiligheidsregio Haaglanden.

De Verkiezing wordt georganiseerd door de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) en mede mogelijk gemaakt door de partners van de Overheidsawards. Met de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar wil de VOM een platform bieden aan excellent overheidsmanagement en daarmee kennisdeling binnen de publieke sector bevorderen. Want waarom zou je goede voorbeelden voor jezelf houden als je ze ook kunt delen met anderen die ervan leren?

Lees meer op de website Overheidsawards.nl.