Youssef Aït Daoud afdelingshoofd Programma Versterken Contraterrorisme-keten bij de NCTV

Youssef Aït Daoud is per 1 augustus 2021 benoemd tot afdelingshoofd Programma Versterken Contraterrorisme-keten bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Youssef Aït Daoud

De NCTV draagt bij aan een veilig en stabiel Nederland door op vraagstukken van nationale veiligheid partijen te verbinden om gezamenlijk de juiste maatregelen te nemen. De focus ligt op het voorkomen en beperken van maatschappelijke ontwrichting. De voornaamste opgave die Youssef heeft binnen de NCTV is het versterken van de samenwerking tussen de contraterrorisme-partners en de verdere ontwikkeling van de aanpak van extremisme en terrorisme, zowel nationaal als internationaal.

Wieke Vink, directeur Contraterrorisme kijkt uit naar de samenwerking met Youssef Aït Daoud: ‘Ik ben heel blij met de komst van Youssef. Ik heb Youssef leren kennen als iemand die mensgericht en met veel energie te werk gaat. Youssef is gezien zijn achtergrond als geen ander in staat om de verbinding te maken met de uitvoeringspartners waarmee de NCTV nauw samenwerkt, zoals de diensten, de politie, het Openbaar Ministerie, Buitenlandse Zaken. Echt de juiste persoon voor deze klus.'

Youssef zelf: ’De laatste jaren heb ik mij met veel energie met nationale veiligheid beziggehouden, door het verrichten van opsporings- en inlichtingenonderzoeken en bestuurlijke samenwerkingen. Gedurende deze periode heb ik prettig samengewerkt met de NCTV en ben ik erg onder de indruk geraakt van de deskundigheid en gedrevenheid van NCTV’ers. Ik ben dan ook erg verheugd daar nu onderdeel van uit te kunnen maken en samen met hen en de vele partners het verschil te maken.’

Youssef Aït Daoud heeft 22 jaar ervaring in het veiligheidsdomein. Tot 1 augustus was hij districtchef binnen de Politie eenheid Den Haag. Hij studeerde Bestuurskunde aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en de directie Rechtsbestel van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.