Ans van den Bosch senior programmamanager Flex|Pro bij VWS

Ans van den Bosch start 15 september 2021 als senior programmamanager Flex|Pro bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Ans van den Bosch

Als senior programmamanager leid je programma’s voor het ministerie van VWS en in voorkomende gevallen ook voor het ministerie van SZW. Ans wordt verantwoordelijk voor een professionele aanpak van programma’s met een diverse insteek. Van informatiebeleid tot langdurige of curatieve zorg, van organisatievraagstukken tot politiek gevoelige programma’s. De politieke en maatschappelijke druk om zichtbare successen te boeken is veelal hoog en de opgave is leidend. Ans gaat deze brede vraagstukken in een complex veld vertalen naar professionele programma’s met concrete doelen en resultaten met een governance die daarop is ingericht.

Yvonne van Veldhoven, plaatsvervangend directeur Organisatie, Bedrijfsvoering en Personeel: 'Ans is een zeer ervaren programma- en lijnmanager, met ruime ervaring in het succesvol vormgeven en leiden van complexe programma’s in een dynamische, politiek-bestuurlijke context. Haar ervaring als eindverantwoordelijke in programma’s in de fysieke sector kan bij VWS goed gebruikt worden. Zij doet dit met veel gedrevenheid en energie en boekt de resultaten in verbinding met anderen. Dat is heel belangrijk in een omgeving als VWS waar je altijd andere partijen nodig hebt om maatschappelijke effecten te kunnen realiseren. In Ans zie ik een inspirerende en coachende leidinggevende.'

Ans van den Bosch: 'Ik heb een voorliefde voor programmatisch werken en de interesse voor volksgezondheid is me met de paplepel ingegoten, beide passies komen bij VWS Flex|Pro mooi samen. Er spelen vele interessante en uitdagende opgaven binnen het VWS-domein, ik kijk er dan ook erg naar uit om bij VWS aan de slag te gaan.'

MSc. A. (Ans) van den Bosch is plaatsvervangend directeur Warmte en Ondergrond bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Daarvoor was zij plaatsvervangend directeur van de programmadirectie Energie-uitdagingen 2020. Ans studeerde Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Delft, daarna volgde zij de studie Conceptontwikkeling aan de Artemis Stylingacademie in Amsterdam. Momenteel volgt zij een masterclass Betaalbaarheid van de zorg aan de Rijksacademie voor Financiën.

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van VWS. Vacatures voor ABD-functies worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren. Deze benoeming is tot stand gekomen op basis van de procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst.