Marie Louise Tabben hoofd Bureau DG Rijksvastgoedbedrijf bij BZK

Marie Louise Tabben wordt per 1 augustus 2021 hoofd Bureau DG Rijksvastgoedbedrijf (RVB) bij het ministerie van Binnenlands Zaken en Koninkrijksrelaties.

Marie Louise Tabben

Bij het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) is het snijvlak tussen beleid en uitvoering essentieel, met opgaven als Renovatie Binnenhof en de maatschappelijke opgave woningbouw. Belangrijk bij deze functie is ervaring op dit snijvlak, bekend zijn met politieke- en beleidsprocessen en affiniteit met een grote uitvoeringsorganisatie.

M.M.L.E. (Marie Louise) Tabben neemt sinds februari 2021 deze functie waar. Daarvoor was zij programmamanager Toekomststrategie energiebesparing Utiliteitsbouw binnen het ministerie van BZK. Eerder was zij werkzaam als politiek adviseur van Stef Blok, minister voor Wonen en Rijksdienst en minister van Veiligheid en Justitie. Ddaarvoor werkte zij als beleidsmedewerker en als journalist.

Marie Louise Tabben studeerde Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg.

Annet Bertram, directeur-generaal Vastgoed en Bedrijfsvoering Rijk: 'Marie Louise maakt daadwerkelijk de stap van beleid naar uitvoering. Zij laat een groot enthousiasme en betrokkenheid zien en ook een concrete ‘houding’. Dit past heel goed bij het RVB.'

Marie Louise Tabben: 'Het Rijksvastgoedbedrijf is de grootste vastgoedorganisatie van Nederland, ik heb de mensen daar leren kennen als betrokken en kundige professionals. Ik vind het eervol om samen met die collega’s de uitvoeringskracht van het Rijksvastgoedbedrijf in te zetten bij het realiseren van concrete resultaten op maatschappelijke relevante thema’s zoals de energietransitie en woningbouw.'

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van BZK. Vacatures voor ABD functies worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.