Charlotte Grezel directeur Programma nieuwe openheid bij VWS

Charlotte Grezel start op 1 oktober 2021 als directeur Programma nieuwe openheid bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Charlotte Grezel

Deze nieuwe directie, die rechtstreeks onder de plaatsvervangend secretaris-generaal valt, zorgt voor een nieuwe aanpak en organisatie van openbaarheid van bestuur. Aanleiding is de noodzakelijke intensivering van de behandeling van coronagerelateerde Wob-zaken. In korte tijd zal Charlotte samen met het clusterhoofd Openbaarheid van bestuur en de coördinatoren en senioren vanuit de directie Wetgeving en Juridische Zaken een eigen directie vormgeven en verder uitbouwen. De politieke en maatschappelijke aandacht voor een open overheid is groot. Er wordt een hoog tempo gevraagd en tegelijk is een stevig en professioneel fundament essentieel. Charlotte gaat deze uitdaging graag aan, voor en met VWS.

Abigail Norville, plaatsvervangend SG: 'Met Charlotte hebben we iemand gevonden met kennis van de juridische context en enthousiasme en visie op de ontwikkelingen rondom openbaarheid en transparantie. Ik kijk ernaar uit om met Charlotte samen te werken.’

Charlotte Grezel: 'Mijn hart gaat al langer uit naar het thema uitvoerbaarheid van wetgeving en beleid. Mij drijft ruimte voor mensen binnen en buiten het systeem van de overheid. Openheid en openbaarheid van bestuur zijn dringende zaken waar ik mij graag met de collega’s van VWS sterk voor maak. Ik verheug me op een weerzien met VWS.

Drs. C.A. (Charlotte) Grezel is momenteel directeur Executie bij het Openbaar Ministerie en portefeuillehouder Reclassering. Daarvoor was zij onder meer coördinerend raadadviseur bij de directie Wetgeving en Juridische Zaken en plaatsvervangend directeur Sanctietoepassing en Jeugd bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Ze werkte eerder voor het ministerie van VWS, van 1999 tot 2006 als coördinator Europees recht en plaatsvervangend hoofd Wetgeving.

Charlotte Grezel studeerde Nederlands recht in Groningen. En ze volgde de IML en de ABD-leergang voor toezichthouders.