Gijs van der Vlugt plaatsvervangend directeur Algemene Financiële en Economische Politiek bij Financiën

Gijs van der Vlugt is per 1 september 2021 benoemd tot plaatsvervangend directeur Algemene Financiële en Economische Politiek (AFEP) bij het ministerie van Financiën.

portretfoto Gijs van der Vlugt

AFEP werkt in het hart van de financieel-economische besluitvorming. De bouw van een miljoen woningen, het economische antwoord op de coronacrisis, de toekomstbestendigheid van het Nederlandse zorgstelsel en de omvangrijke opgave om Nederland klimaatneutraal te maken: het is een kleine greep uit de actuele onderwerpen die ons bezighouden.

Rens Nissen, directeur AFEP: 'Gijs brengt met zijn ervaring veel voor AFEP. Hij heeft zich afgelopen jaar bewezen als een sterke leidinggevende die ook veel brengt op het samenwerken aan verandering. Ik ben er van overtuigd dat hij ook in deze rol AFEP helpt steeds nog wat beter te maken.'

Gijs van der Vlugt: 'Het is heel eervol om deze stap nu te zetten bij AFEP. Het is een woelige tijd waarin de enige constante verandering lijkt. Ik zie er naar uit om met de collega’s binnen en buiten AFEP de wereld om ons heen elke dag een beetje mooier te maken.'

Gijs is momenteel hoofd Marktordening en Strategie bij de directie AFEP. Hiervoor was Gijs manager Strategie en Beleid bij de gemeente Rotterdam. Hij studeerde Economie en Filosofie aan de Universiteit van Amsterdam.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van Financiën. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.