Karlijn Kersten hoofd Collectieve Sector directie Algemene Financiële en Economische Politiek bij Financiën

Karlijn Kersten wordt met ingang van 27 september 2021 benoemd tot hoofd Collectieve Sector bij de directie Algemene Financiële en Economische Politiek bij het ministerie van Financiën.

portretfoto Karlijn Kersten

De directie Algemene Financiële en Economische Politiek (AFEP) werkt in het hart van de financieel-economische besluitvorming. De bouw van een miljoen woningen, het economische antwoord op de coronacrisis, de toekomstbestendigheid van het Nederlandse zorgstelsel en de omvangrijke opgave om Nederland klimaatneutraal te maken: het is een kleine greep uit de actuele onderwerpen die ons bezighouden.

Rens Nissen, directeur AFEP: 'Karlijn heeft zich de afgelopen jaren snel ontwikkeld, onder andere als secretaris bij de Studiegroep Begrotingsruimte en als plaatsvervangend hoofd bij de IRF. Ik ben erg blij dat zo’n talent het MT bij AFEP komt versterken.'

Karlijn Kersten: 'Ik kijk ontzettend uit om te starten als hoofd Collectieve sector bij de directie AFEP. Bij AFEP werkt een enthousiaste en hechte groep economen aan interessante vraagstukken zoals het belastingstelsel, de sociale zekerheid en het begrotingsbeleid. Samen met de collega’s ga ik graag met deze onderwerpen aan de slag. Ik verheug me er daarom zeer op om terug te keren naar het team waar ik eerder met veel plezier mee heb samengewerkt.'

Karlijn Kersten is momenteel plaatsvervangend hoofd Bureau Beleidsvoorbereiding bij de Inspectie der Rijksfinanciën bij het ministerie Financiën. Hiervoor werkte zij als coördinerend beleidsmedewerker bij de directie AFEP. Karlijn Kersten studeerde Economie aan de Universiteit van Amsterdam.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van Financiën. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.