Frank van Diepenbeek kwartiermaker bij het programma directoraat-generaal Herstel

Frank van Diepenbeek start op 1 oktober 2021 als kwartiermaker bij het programma directoraat-generaal Herstel bij het ministerie van Financiën.

Frank van Diepenbeek

Frank zal als kwartiermaker de coördinatie van zowel nieuw als bestaand beleid op zich nemen en samen met de gehele keten gedragen herstelbeleid en regelgeving realiseren, met als doel gedupeerden in de toeslagenaffaire zo goed mogelijk bij te staan in hun proces naar herstel. Ook zal hij de coördinatie van het parlementaire proces binnen het programma directoraat-generaal Herstel inrichten.

Met zijn ervaring binnen verschillende organisaties van de Rijksoverheid zal Frank een belangrijke bijdrage gaan leveren aan het inrichten en coördineren van de beleidstak van het programma Directoraat-generaal Herstel, met als doel recht zetten wat de gedupeerden in de toeslagaffaire is aangedaan.

Frank van Diepenbeek: 'Er ligt een grote maatschappelijke opgave om de gedupeerde burgers in de toeslagaffaire echt verder te helpen. Hen weer de regie terug te geven over hun leven. Dat is onze grootste prioriteit. Een situatie als deze mag nooit meer ontstaan in Nederland. Daar moeten alle burgers van op aan kunnen. Ik ben dan ook zeer gemotiveerd om daaraan een bijdrage te mogen leveren.'

Frank is sinds 2015 directeur Omgeving en dienstverlening en plaatsvervangend inspecteur-generaal bij de Inspectie Leefomgeving en Transport. Daarvoor was Frank directeur Operaties bij de Douane en bekleedde hij meerdere managementfuncties bij de Douane en de Belastingdienst.

Frank studeerde fiscaal recht in Tilburg.