Burhan Gün onderzoeksdirecteur bij de Algemene Rekenkamer

De Algemene Rekenkamer benoemt per 1 november 2021 Burhan Gün tot onderzoeksdirecteur. Zijn portefeuille als onderzoeksdirecteur van de Algemene Rekenkamer zal bestaan uit het departement Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Burhan Gün

Cornelis van der Werf, secretaris Algemene Rekenkamer: ‘Ik ben blij dat Burhan het managementteam van de Algemene Rekenkamer komt versterken. Met zijn brede werkervaring bij zowel een uitvoeringsorganisatie als een lokale rekenkamer, zijn kennis van en ervaring met ICT en informatiebeveiliging en zijn plezierige persoonlijkheid verwacht ik dat hij een positieve bijdrage zal leveren aan het onderzoek van de Algemene Rekenkamer.’

Burhan Gün: ‘Het is een eer om voor de Algemene Rekenkamer te mogen werken en waarde toe te voegen aan het functioneren van onze parlementaire democratie. Ik zie ernaar uit om met bevlogen collega’s onderzoek te doen naar hoe de rijksoverheid in de praktijk functioneert en presteert. Publiek geld vraagt immers om publieke verantwoording.’

B. (Burhan) Gün is nu nog programmamanager bij UWV en verantwoordelijk voor het organiseren en aansturen van transitie- en veranderprogramma’s. Daarvoor werkte hij bij Pantar als hoofd Bedrijfsvoering & Informatie. Ook was hij eindverantwoordelijk voor onder andere de afdelingen Financiële verantwoording en Informatievoorziening. Burhan is sinds 2014 raadslid in de gemeenteraad van Haarlem waarbij hij in de periode van 2014-2018 lid van de Rekenkamercommissie was en in 2014 en 2015 voorzitter.

Deze benoeming volgt na een selectieprocedure met betrokkenheid van Bureau Algemene Bestuursdienst.