Paula Boswinkel directeur Financiën en Control bij Defensie Ondersteuningscommando

Paula Boswinkel is sinds 1 september 2021 directeur Financiën & Control bij het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO). Ze volgt Eugenie de Schipper op die de overstap maakte naar de functie van directeur beleid en strategie bij OCW/DUO.

portretfoto Paula Boswinkel

Het DOSCO telt meer dan 40 verschillende bedrijven. Ze zijn ondergebracht in de Nederlandse Defensie Academie, de Defensie Gezondheidszorgorganisatie, de Divisie Personeel en Organisatie Defensie, de Divisie Facilitair, Logistiek & Beveiliging, Vastgoedmanagement en een staf. DOSCO heeft een begroting van circa 1,8 miljard en er werken circa 9.000 mensen.

Bij de Directie Financiën & Control werken circa 75 medewerkers verdeeld over zes afdelingen.

De directeur Financiën en Control is onafhankelijk adviseur van commandant DOSCO en sparringpartner en kritische vriend van de divisiecommandanten. Schaarse middelen vereisen scherpe keuzes. Dat geldt voor heel Defensie en ook voor DOSCO. Zo zijn er grote uitdagingen binnen de omvangrijke vastgoedportefeuille van Defensie en in de arbeidsintensieve ondersteuningsvormen. Actuele thema’s binnen DOSCO zijn moderne bedrijfsvoering, robotisering en optimalisering van processen en strategische personeelsplanning.

Mario Verbeek, Commandant DOSCO: 'Met Paula hebben we een vakvrouw in ons midden die ons als team sterker maakt. Zij combineert haar inhoudelijke kennis met de kracht om mensen te verbinden. Hoe mooi is dat!'

Paula Boswinkel: 'Ik werk met heel veel plezier bij Defensie en specifiek bij het Defensie Ondersteuningscommando. Met de maatschappelijke relevantie en de collega’s voel ik mij verbonden, en ik hou van de veelzijdigheid en bijbehorende complexiteit van onze taken. Ik ben dan ook heel blij en trots dat ik mij als directeur Financiën en Control samen met alle collega’s verder mag inzetten voor de opdracht waar we voor staan, en zo bij te dragen aan het optimaal ondersteunen van de Krijgsmacht nu en in de toekomst.'

Paula Boswinkel was vanaf 2018 afdelingshoofd Concern Control bij de Directie F&C. Daar was ze onder meer verantwoordelijk voor de begrotingscyclus, het financieel beheer en de bestuurlijke informatievoorziening van het DOSCO. In deze functie was ze tevens plaatsvervangend Directeur F&C. Eerder werkte Paula Boswinkel in verschillende (advies)functies op het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en in de IT-consultancy. Paula studeerde econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst.