Paul Kelder coördinator Kennis, Organisatie, Proces & Risk bij Financiën

Paul Kelder wordt per 1 oktober 2021 coördinator Control & Risk, tevens plaatsvervangend directeur Control & Risk bij het Directoraat-Generaal Toeslagen bij het ministerie van Financiën.

portretfoto Paul Kelder

De directie Control & Risk (C&R) houdt zich bezig met alle financiële aangelegenheden binnen het DG Toeslagen, waaronder toets op rechtmatigheid, doelmatigheid en doeltreffendheid en de coördinator heeft als opgave leiding te geven aan het cluster Kennis, Organisatie, Proces & Risk.

Jan Mens, kwartiermaker directeur Control & Risk: 'Paul Kelder is het geworden omdat hij een heel gedegen achtergrond heeft op het gebied van accounting en hierin op universitair niveau doceert. Paul is prettig in de samenwerking, scherp op de inhoud en bovendien complementair binnen het team van de directie C&R.'

Paul Kelder: 'Ik zie ernaar uit om in deze functie met behulp van risicomanagement en effectieve planning en control eraan bij te dragen dat Toeslagen een benaderbare goed werkende organisatie wordt die vitale voorzieningen voor iedereen betaalbaar kan maken.'

Drs. Paul Kelder RC werkt momenteel op interim basis als risico manager bij de directie C&R bij DG Toeslagen. Hij heeft meer dan 30 jaar (management)ervaring op het terrein van Control en Risico Management in zowel de private sector (Boskalis, KPN, Atos, Elsevier) als in het publieke domein (Economische Zaken, Belastingdienst, COA, IND, Gemeente Amsterdam). Daarnaast is hij universitair docent Bestuurlijke Informatie Verzorging, Corporate Governance Accountancy aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Paul studeerde Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en volgde de Postdoctorale Controllersopleiding aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het Directoraat-Generaal Toeslagen. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.