Geert Buijs afdelingshoofd Beleid en Omgeving bij IenW

Geert Buijs start per 1 oktober 2021 als afdelingshoofd Beleid en Omgeving bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Geert Buijs

Deze afdeling richt zich als onderdeel van de directie Openbaar Vervoer en Spoor (OVS) op het overkoepelende OV-beleid en de ontwikkeling van een agenda voor het OV in de toekomst, samen met maatschappelijke partners zoals ProRail, vervoermaatschappijen en medeoverheden. Hiertoe adviseert Geert samen met zijn team de politieke leiding zowel over de hoofdkoers als de lange termijn (technologische en maatschappelijke) ontwikkeling van het openbaar vervoer. Een andere concrete opgave is het verbeteren van het internationale treinverkeer. Ook is de zorgvuldige besluitvorming samen met diverse omgevingspartijen in het kader van het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT) bij deze afdeling belegd.

G.P. (Geert) Buijs MA werkt momenteel al bij de directie OVS, nu als plaatvervangend afdelingshoofd Beleid en Omgeving. Na zijn Master opleiding Economic History aan de Universiteit van Leiden startte Geert als Rijkstrainee bij het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat. Waarna hij een aantal jaar bij het ministerie van Algemene Zaken ervaring opdeed als adjunct raadadviseur en verschillende functies binnen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vervulde.

Wino Aarnink, directeur Openbaar Vervoer en Spoor is blij met deze benoeming: 'Geert heeft zich de afgelopen jaren goed ontwikkeld en is toe aan de stap om afdelingshoofd te worden. Ik ben blij dat ik Geert deze ontwikkelkans kan geven. Met Geert als hoofd van de afdeling Beleid en Omgeving en als lid van het managementteam van de directie Openbaar Vervoer en Spoor kunnen we aan de slag met de nadere uitwerking van het Toekomstbeeld OV, de internationale treinverbindingen en de besluiten die in MIRT-verband samen met regionale partijen zullen moeten worden genomen, gericht op invulling van de grote mobiliteitsopgave.'

Geert over zijn benoeming: 'Ik kijk ernaar uit om met dit enthousiaste team en met partijen binnen en buiten de overheid te werken aan de verbetering van het openbaar vervoer. Het OV kan een belangrijke en concrete bijdrage leveren aan het oplossen van grote maatschappelijke opgaven rond mobiliteit, klimaatverandering en verstedelijking. Om daar verdere invulling aan te geven is een mooie uitdaging!'

Deze vacature is ontstaan door het vertrek van Rachel van Houwelingen die per 6 september naar het ministerie van BZK is gegaan.
De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van IenW. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.