Peter Daniels directeur Operatiën bij de AIVD

Peter Daniels wordt per 15 november 2021 directeur Operatiën bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij volgt Robert Spronk op, die eind 2021 met pensioen gaat.

Peter Daniels

Erik Akerboom, directeur-generaal van de AIVD: 'Ik ben verheugd met de benoeming van Peter en verwacht dat hij met zijn persoonlijkheid uitstekend kan bijdragen aan de brede transitieopgave van de dienst en de verdere doorontwikkeling van de directie Operatiën. Peter is met zijn ervaring, stijl en persoon een aanwinst voor het MT en het leiderschap in onze organisatie.'

Peter over zijn nieuwe functie: 'De AIVD staat voor de uitdagende opgave om de nationale veiligheid te beschermen in een sterk technologiserende omgeving. Ik zie ernaar uit om als directeur Operatiën samen met de bevlogen professionals van de dienst hieraan te werken.'

P. (Peter) Daniels is momenteel plaatsvervangend hoofd en verantwoordelijk voor de Joint Sigint Cyber Unit (JSCU) van zowel de AIVD als de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD). Daarvoor was hij onder meer Beveiligingsautoriteit bij de AIVD en bij de Politie hoofd Regionale Inlichtingendienst en teamleider Nationale Recherche.

Peter Daniels behaalde een master Bestuurskunde.