Robin Uyterlinde hoofd Internationale Economie en Financiële Instellingen bij Financiën

Robin Uyterlinde wordt per 1 oktober 2021 benoemd tot hoofd van de afdeling Internationale Economie en Financiële Instellingen en tevens plaatsvervangend directeur van de directie Buitenlandse Financiële Betrekkingen (BFB) bij het ministerie van Financiën.

portretfoto Robin Uyterlinde

De afdeling analyseert internationale financiële en economische ontwikkelingen en bereidt het beleid voor internationale financiële instellingen en fora voor, waaronder het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Wereldbank (WB), de European Bank for Reconstruction and Development (EBRD), de Europese Investeringsbank (EIB), de Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) en de G20.

Michel Heijdra, directeur Buitenlandse Financiële Betrekkingen tevens plaatsvervangend thesaurier-generaal: 'We zien uit naar de komst van Robin naar Financiën. Hij brengt een schat aan Europese en mondiale beleidservaring en heeft veel financiële affiniteit vanuit zijn eerdere rollen in financiële functies bij het Rijk. Robin kan met zijn netwerk bijdragen aan de gezamenlijke opgave van Financiën en Buitenlandse zaken op het gebied van de Internationale Financiële Instellingen zoals op schulden en klimaat.'

Robin Uyterlinde: 'Ik zie ernaar uit om te starten als hoofd Internationale Economie en Financiële Instellingen bij het ministerie van Financiën. Er liggen grote internationale uitdagingen voor ons, waaronder het wereldwijde economische herstel na COVID-19 en de verduurzaming van economieën. Ik zie ernaar uit om samen met de collega’s van BFB aan deze opgaven te werken en de Nederlandse belangen te vertegenwoordigen in de diverse instellingen en fora.'

Drs. L.M. (Robin) Uyterlinde is momenteel hoofd Visum- en Reisdocumentenbeleid bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarvoor was Robin hoofd Begrotingszaken bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. In de periode 2013-2015 was hij tevens voorzitter van International Aid Transparancy Initiative.

Robin Uyterlinde studeerde Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij volgende het ABD Kandidatenprogramma.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van Financiën. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.