Sander van Amerongen secretaris-directeur Adviescollege ICT-toetsing

Sander van Amerongen is per 1 september 2021 secretaris-directeur voor het Adviescollege ICT-toetsing (voorheen Bureau ICT-toetsing).

Sander van Amerongen

S. (Sander) van Amerongen was sinds 1 januari 2021 waarnemend secretaris-directeur Adviescollege ICT-toetsing en daarvoor o.a. waarnemend hoofd Bureau ICT-toetsing en toetsmanager. Eerder vervulde hij diverse (project-)managementfuncties bij PwC. Sander studeerde Bedrijfsinformatica aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Marieke van Wallenburg, directeur-generaal Overheidsorganisatie: 'Ik ben heel blij met de benoeming van Sander. Hij beschikt over diepgaande kennis van de besturing van complexe ICT-projecten bij de overheid die hij kan vertalen naar bruikbare en kwalitatief hoogwaardige adviezen voor bestuurders van ministeries en uitvoeringsorganisaties. Hiermee inspireert hij zijn team. Door de verbinding die hij legt met de CIO’s draagt het Adviescollege bij aan een betere IT-beheersing.'

Sander: 'De Rijksoverheid transformeert haar dienstverlening met steeds meer technologie en voert daarvoor grote en onderling samenhangende projecten uit. Het is voor de beheersing van belang dat kansen en risico's goed worden ingeschat. Ik zie ernaar uit om met ons team bestuurders van onafhankelijk advies te voorzien gericht op sneller resultaat en minder risico.'

Deze vacature was niet opengesteld, want er was snel iemand nodig en de organisatie had al een geschikte kandidaat.