Hui-ling Tigchelaar directeur Organisatie, Bedrijfsvoering en Personeel bij VWS

Hui-ling Tigchelaar start op 15 november 2021 als directeur Organisatie, Bedrijfsvoering en Personeel (OBP) bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De huidige directeur Marc Salimans gaat met ingang van 1 januari 2022 met pensioen. Met ingang van 15 november zal Marc plaatsnemen op het tweede zadel van de tandem, waarbij Hui-ling voorop zit.

Hui-ling Tigchelaar

Abigail Norville, plaatsvervangend secretaris-generaal van VWS geeft aan: ‘Hui-ling brengt met haar werkervaring de verbinding tussen de beleidsdirecties waarnaar ik op zoek was. Verder heeft zij concrete ideeën over hoe de directie nog beter op de kaart te zetten.’

Hui-ling Tigchelaar: ‘OBP is binnen VWS een bijzondere directie omdat zij de mogelijkheden schept om de andere directies te laten excelleren zodat VWS als geheel op een hoger level komt. Ik vind het een eer dat ik hieraan een bijdrage mag leveren.’  

Hui-ling is momenteel MT-lid bij de directie Zorgverzekeringen bij het ministerie van VWS. Hiervoor vervulde zij verschillende leidinggevende functies bij de Belastingdienst, waaronder die van directeur Wettelijke Taken. Voordat ze bij de Rijksoverheid kwam werken heeft ze als leidinggevende gewerkt bij Agis Zorgverzekeringen en Anova Verzekeringen.

Hui-ling studeerde Beleid en Management in de Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van VWS. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.