Meryem El Bouyahyaoui directeur Informatiemanagement/CIO bij CIBG

Meryem El Bouyahyaoui start 1 december 2021 als directeur Informatiemanagement/CIO bij CIBG, een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Meryem El Bouyahyaoui

Als directeur informatiemanagement is zij verantwoordelijk voor de instandhouding en doorontwikkeling van de IV-systemen. Zij gaat de kwaliteit bewaken van informatiemanagement en samen met haar directie ervoor zorgen dat het CIBG voldoet aan de afgesproken kaders en richtlijnen. Tegelijk gaat zij sturing geven aan het ontwikkelen van nieuwe systemen die passen bij de steeds hogere digitale verwachtingen van de gebruikers. Dit alles in verbinding met het kerndepartement en partners in de gezondheidsketen. Meryem geeft (indirect) leiding aan de afdelingen CIO-office, Delivery, Functioneel Beheer en Applicatie- en Servicemanagement. Hier werken in totaal ongeveer 150 vaste en ingehuurde medewerkers.

Nico Laagland, algemeen directeur CIBG: 'Wij zijn heel blij met de benoeming van Meryem. Naast een heldere visie op het vak, heeft zij een coachende stijl van leidinggeven en zet zij zaken in beweging. Met haar brede werkervaring en haar innemende en directe gespreksstijl verwachten wij dat zij goed past bij de opgave, sfeer en cultuur bij CIBG.'

Meryem El Bouyahyaoui: 'Wat een mooie opgave om samen met het directieteam de digitale transformatie van CIBG verder in beweging te brengen. Ons doel: leveren wat onze burgers, professionals en organisaties in de gezondheidsketen nodig hebben. Ik zie ernaar uit om dat samen met mijn team en de partners van CIBG te gaan doen!'

M. (Meryem) El Bouyahyaoui is sinds 2020 strategisch manager Informatievoorziening bij Parnassia Groep en daarvoor chief Enterprise architect bij RET. Ze behaalde een master Nieuwe Media en Digitale Cultuur aan de Universiteit Utrecht en ze volgde in 2020 een Business Executive Leadership Program aan de Groeneveld academy. Zij heeft diverse ICT opleidingen gedaan in Business- en informatieplanning, Enterprise Architectuur, Agile projectmanagement en Scrum.

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van VWS. Vacatures voor ABD-functies worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren. Deze benoeming is tot stand gekomen op basis van de procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst.