Jan Mens directeur Control & Risk DG Toeslagen bij Financiën

Jan Mens is per 1 oktober 2021 benoemd tot directeur Control & Risk bij het directoraat-generaal Toeslagen van het ministerie van Financiën.

Jan Mens

Drs. J.A.P. (Jan) Mens vervult deze functie sinds april 2020 op interim-basis. Daarvoor was Jan interim-manager bij Invest-NL, werkte hij als strategisch adviseur bij de Autoriteit Financiële Markten en was hij directeur FEZ bij het ministerie van Financiën.

Jan Mens studeerde Politicologie en Economie aan de Universiteit van Amsterdam.

Jan Mens: ‘Toeslagen staat in het centrum van de maatschappelijke en politieke belangstelling. En dat is terecht, want er is in het verleden mensen onrecht gedaan. Het is een mooie opdracht om bij te dragen aan de opdracht het leed te herstellen, maar ook om te werken aan verbeterde en vernieuwde dienstverlening. We hebben een fijn en goed team bij Toeslagen, en daarom wil ik graag verder aan de slag om vitale voorzieningen voor burgers betaalbaar te laten zijn. Samen, rechtvaardig en aanspreekbaar, dat zijn onze waarden.'

Ditte Hak: ‘Ik ben erg blij met de definitieve benoeming van Jan. Ik heb hem leren kennen als een zeer ervaren vakman met oog voor de menselijke maat. Jan heeft het afgelopen jaar met ons het fundament gelegd om uitvoering te kunnen geven aan de uitdagende opdrachten bij Toeslagen. Jan brengt daarbij twee bewegingen bij elkaar. Bouwen aan zelfstandigheid en daar verantwoording over afleggen in combinatie met bouwen aan verbinding om samen met onze collega’s van het gehele departement te doen wat nodig is voor een nieuwe toekomst voor Toeslagen.'

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het Ministerie Financiën. Omdat Jan Mens al naar volle tevredenheid functioneerde als kwartiermaker is besloten een procedure te volgen met een gerede kandidaat.