Walter Snoei afdelingshoofd Communicatieadvies en Externe Betrekkingen bij EZK

Walter Snoei wordt met ingang van 1 januari 2022 benoemd als afdelingshoofd Communicatieadvies en Externe Betrekkingen en daarmee lid van het MT van de directie Communicatie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Walter Snoei

Of het nu gaat om het gesproken of geschreven woord, social media of beeld; de directie Communicatie brengt het werk van EZK zo helder mogelijk over het voetlicht. Na de afgelopen jaren stevig geïnvesteerd te hebben in social media, beeld en de adviesfunctie, staat de directie voor nieuwe opgaves. Zo wordt meer aandacht besteed aan een integrale benadering, planmatig en projectmatig werken, nog sterker inzetten op interne communicatie en een strategische aanpak rond de communicatieprioriteiten. De directie Communicatie (DC) speelt met inzet van woord en beeld in op de dagelijkse actualiteit, verbindt de korte en lange termijn met elkaar en brengt de binnen- en buitenwereld samen. Het afdelingshoofd Communicatieadvies en Externe Betrekkingen vervult een spilfunctie in het realiseren van deze opgave.

Cas Teijssen, directeur DC: 'We zijn erg enthousiast over de komst van Walter. Hij is een echte communicatieman met een duidelijke visie op het vak. Hij heeft laten zien dat hij de rol van communicatieadviseur naar een hoger plan kan tillen. Als manager bij LNV heeft hij een grote rol gespeeld bij het opbouwen van de afdeling. We denken dat Walter ons erg goed kan helpen bij projectmatig werken, de verdere ontwikkeling van communicatieadvies en externe betrekkingen en de andere uitdagingen waar we als directie voor staan.'

Walter Snoei is enthousiast over zijn nieuwe functie: 'Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat werkt aan een duurzaam én ondernemend Nederland: een klimaatneutrale samenleving en een sterke, open economie. Dit zijn uitdagende vraagstukken waar samenwerking met diverse partijen onmisbaar is. Daarvoor is het goed in verbinding zijn met elkaar van groot belang. Dat vraagt onder andere om helderheid over wat ons doel is als overheid en welke rol of rollen we daarbij voor onszelf en anderen zien. Vanuit mijn ervaring met vergelijkbare trajecten hoop ik zelf en vooral met het team en de directie een bijdrage te kunnen leveren aan het succesvol werken aan de communicatievraagstukken bij EZK.'

W.A. (Walter) Snoei is sinds 2018 afdelingshoofd Communicatieadvies en Online en tevens lid van het MT DC bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Daarvoor vervulde hij diverse communicatiefuncties bij de Rijksoverheid, waaronder bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de Gemeente Rotterdam.

Walter studeerde Communicatie aan de Ichthus Hogeschool in Rotterdam.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en de directie Communicatie van EZK. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.