Functiewisselingen in topmanagement Rijkswaterstaat

Het komende half jaar gaan een aantal hoofdingenieur-directeuren van Rijkswaterstaat van functie wisselen. Directeur-generaal Rijkswaterstaat Michèle Blom over de keuze voor de functiewisselingen: 'Deze herschikking geeft een impuls aan de organisatieontwikkeling; waardevolle kennis en managementervaring opgedaan op de ene plek binnen Rijkswaterstaat wordt benut op een andere plek waar dat de komende periode nodig is. Daarnaast ondersteunt de beweging de persoonlijke ontwikkeling van de HID’en, iets waar ik voor alle medewerkers van Rijkswaterstaat veel waarde aan hecht.'

Tjeerd Roozendaal, Bob Demoet, Willy Dekker en Diana Beuting

HID Programma’s, Projecten en Onderhoud en HID West-Nederland Noord
Met ingang van 1 december 2021 gaan Tjeerd Roozendaal en Bob Demoet van functie ruilen. Tjeerd wordt hoofdingenieur-directeur (HID) van West-Nederland Noord en Bob wordt HID van Programma’s Projecten en Onderhoud (PPO). Hiermee wordt zowel de opdrachtgeverrol van de regio als de opdrachtnemersrol van PPO versterkt. Tjeerd brengt namelijk de uitvoeringskennis van PPO in de regio en Bob brengt de kennis van de regio in PPO.

HID Zee en Delta
Theo van de Gazelle, momenteel HID Zee en Delta, gaat medio 2022 met pensioen. Hij draagt het stokje over aan Willy Dekker. Willy is nu programmadirecteur Ontwikkelplan Assetmanagement bij Rijkswaterstaat. Zij zal de rol van HID Zee & Delta in eerste instantie invullen als waarnemer.

HID Grote Projecten en Onderhoud
Huidig HID Grote Projecten en Onderhoud (GPO) Jean Luc Beguin gaat vanaf 1 april 2022 halftime werken. De verdere professionalisering van inkoop bij Rijkswaterstaat vraagt om een professionele chief procurement officer (CPO). Jean Luc zal vanaf 1 april de rol van CPO met het bijbehorende ‘CPO-Office’ verder uitbouwen. Hij blijft om die reden lid van de groepsraad en rapporteert, evenals de HID’en, rechtstreeks aan de directeur-generaal van Rijkswaterstaat.

Diana Beuting, momenteel HID Zuid-Nederland, gaat vanaf 1 april 2022 de functie van HID Grote Projecten en Onderhoud vervullen. Met haar technische achtergrond, haar kennis van de markt en haar ervaring bij PPO, is zij een geschikte opvolger voor Jean Luc als HID GPO. Daarnaast brengt ook Diana waardevolle kennis van de regio mee.

De benoemingen zijn tot stand gekomen in samenwerking tussen Rijkswaterstaat en Bureau Algemene Bestuursdienst. De openvallende plek van HID Zuid-Nederland wordt binnenkort via Bureau Algemene Bestuursdienst opengesteld.