Raymond de Rooij manager Mededinging bij ACM

Raymond de Rooij wordt benoemd als manager bij de directie Mededinging van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De directie Mededinging houdt toezicht op de concurrentie tussen ondernemingen in alle sectoren van de Nederlandse economie. Ook heeft de directie specifieke taken in het kader van toezicht op de financiƫle sector en landbouw, en waakt zij ervoor dat overheden niet oneerlijk concurreren met bedrijven. Raymond de Rooij start per 1 december in deze functie.

Raymond de Rooij

Michiel Denkers, directeur Mededinging: 'Ik ben zeer verheugd met de komst van Raymond. Hij brengt een schat aan kennis en ervaring als toezichthouder, onder meer op het gebied van mededinging. Hij heeft als projectleider van diverse complexe opgaven ook laten zien een resultaatgerichte en enthousiasmerende fakkeldrager te zijn.'

Voor Raymond is deze stap een logische in zijn loopbaan: 'Ik ben heel blij om na tien jaar energietoezicht in een andere rol terug te keren naar mededinging. Ik zet mijn brede ervaring in projectmanagement en markttoezicht graag in om samen met het team bij te dragen aan eerlijke mededinging. Ik kijk er ook naar uit om teamleden te coachen en hen bij te staan in hun professionele ontwikkeling.'

Dr. R. (Raymond) de Rooij studeerde Technische Natuurkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven en is gepromoveerd aan de Universiteit Twente. Sinds 2012 werkt hij als projectleider bij de directie Energie van de ACM. Daarvoor werkte hij tien jaar bij de directie Mededinging. Raymond startte zijn loopbaan bij Unilever Research. Na afronding van een parttime MBA-studie aan de Rotterdam School of Management maakte hij in 2002 de overstap naar de ACM.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en ACM. Deze vacature was niet opengesteld, want er was snel iemand nodig en de organisatie had al een geschikte kandidaat.