Claudia Heikoop afdelingsmanager Jeugd bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd

Claudia Heikoop start 10 januari 2022 als afdelingsmanager Jeugd bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).

Claudia Heikoop

Als afdelingsmanager is Claudia samen met de collega-manager verantwoordelijk voor het toezicht op de jeugdhulp. Een sector waarin zowel inhoudelijk (hoe houden we toezicht op een grote sector die snel verandert) als organisatorisch (hoe richten we de processen optimaal in) van alles speelt.

C. (Claudia) Heikoop werkt sinds 2015 bij IGJ en is nu teamleider risicogestuurd toezicht Verpleging en Verzorging. Zij werkte jarenlang als manager binnen de kindergeneeskunde in het UMCU. Claudia behaalde een Master of Business Administration (MBA) met specialisatie voor zorg en welzijn. Zij is opgeleid als kinderverpleegkundige met een oncologie- en hematologiespecialisatie. Zij heeft diverse leiderschapsprogramma’s gevolgd en is intern opgeleid tot inspecteur.

Hanneke Sikkema, waarnemend hoofdinspecteur IGJ: ‘Ik ken Claudia van dichtbij als teammanager Verpleging en Verzorging. Ze is een betrokken en prettige leidinggevende die veel aandacht geeft aan teamontwikkeling en aan medewerkers. Ze brengt veel ervaring mee als toezichthouder, heeft oog voor externe ontwikkelingen en durft stelling te nemen. Wat fijn dat ik haar op deze plek kan verwelkomen.’

Claudia Heikoop: ’Toezicht kan grote impact hebben op goede en veilige zorg. Ik kijk ernaar uit om als afdelingsmanager samen met mijn collega’s te werken aan de enorme opgaven waar de jeugdsector en het toezicht voor staan. Ik geloof dat je als team het verschil kunt maken als je werkt vanuit ieders kracht en als je diversiteit als meerwaarde ziet.’

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van VWS. Vacatures voor ABD-functies worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren. Deze benoeming is tot stand gekomen op basis van de procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst.