Oscar Dros en Rob van Bree naar leiding Landelijke Eenheid Politie

Oscar Dros wordt door de korpschef bij de minister voorgedragen voor een kroonbenoeming tot politiechef van de Landelijke Eenheid. Daarnaast wordt Rob van Bree benoemd tot plaatsvervangend politiechef en hoofd operatiƫn van diezelfde eenheid.

Oscar Dros en Rob van Bree

Oscar Dros is momenteel politiechef van de eenheid Oost-Nederland. Hij volgt per 1 februari 2022 Jannine van den Berg op, die eerder aankondigde te zullen vertrekken als politiechef van de Landelijke Eenheid. Rob van Bree is net teruggekeerd van een jaar bij de Australian Federal Police, waar hij verantwoordelijk was voor diverse innovatietrajecten en de Commissionair van de AFP heeft geadviseerd naar aanleiding van een lopende reorganisatie. Met ingang van 15 november 2021 start hij als plaatsvervangend politiechef bij de Landelijke Eenheid.