Cor Burgmeyer Overheidsmanager van het jaar 2021

Cor Burgmeyer is uitgeroepen tot Overheidsmanager van het Jaar 2021. Burgmeyer is directeur Uitvoering Klant en Service bij UWV.

Cor Burgmeyer wint de titel Overheidsmanager van het jaar 2021

De jury over Cor Burgmeyer: ‘Cor Burgmeyer is voor het UWV (uitvoeringsinstituut werknemers verzekeringen) een baken. Zijn jarenlange ervaring bij deze essentiële uitvoeringsorganisatie maakt hem een onmisbare schakel in het geheel. Op Cor kan je altijd rekenen. Inhoudelijk omdat hij een enorme dossierkennis heeft; relationeel omdat hij hart heeft voor zijn medewerkers; operationeel omdat hij weet wat er speelt en vinger aan de pols houdt. Door deze kernkwaliteiten weet hij ook, en juist in een zware tijd, veerkracht in de organisatie te behouden en aan de essentiële vertrouwensrelatie tussen burger en uitvoering te bouwen. Zo heeft hij bijvoorbeeld de uitvoering van de NOW-regeling (noodmaatregel overbrugging werkgelegenheid) gestalte gegeven.’

De andere twee finalisten waren Pieter Jaap Aalbersberg, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en Astrid Schulting, gemeentesecretaris bij de gemeente Westerkwartier.