Patrick Meijer hoofd Bureau Directieraad bij het RIVM

Patrick Meijer start op 1 januari 2022 als hoofd Bureau Directieraad (BDR) bij het RIVM.

Frederieke Damme, CFO/directeur Bedrijfsvoering bij het RIVM: "Het hoofd BDR verbindt het bestuur van het RIVM met het werk van het primair proces en de bedrijfsvoering en externe betrokkenen. Patrick heeft eerder ervaring opgedaan met het laveren tussen de verschillende lagen van een politieke en complexe organisatie wat van toegevoegde waarde is voor deze positie. Hij zal in staat zijn om bestuurlijke processen soepel te laten verlopen en zal een belangrijke bijdrage leveren aan de strategische ontwikkeling van de RIVM organisatie."

Patrick Meijer: "Het RIVM is betrokken bij het oplossen van urgente maatschappelijke uitdagingen als de stikstofproblematiek en de coronapandemie. Als spin in het web staan we als BDR voor de opgave het bestuur van het RIVM te verbinden met het primair proces en met maatschappelijke partners. Ik vind het geweldig om er met het team gedreven adviseurs en managementondersteuners van BDR voor te zorgen dat het RIVM zijn belangrijke functie bij de oplossing van die vraagstukken zo goed mogelijk kan blijven vervullen. Zo werken we aan een RIVM dat klaar is voor de toekomst. Mijn ervaring op het snijvlak van strategievorming, externe betrekkingen en bestuursadvisering komen hierbij goed van pas."

Patrick is momenteel werkzaam bij het Bureau kwartiermakers DG-herstel bij het ministerie van Financiƫn. Hier is hij betrokken bij de herijking van de besluitvorming in de keten en de governance van de samenwerking tussen de Belastingdienst Toeslagen en maatschappelijke partners. Daarvoor was hij als manager Externe Relaties en programmamanager Werk aan Uitvoering werkzaam bij de Sociale Verzekeringsbank. Tevens heeft hij andere (management) posities vervuld buiten de Rijksoverheid als adviseur en leidinggevende public affairs. Patrick studeerde Politicologie aan de Universiteit van Leiden.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het RIVM. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.