Gaby Bronner afdelingshoofd Farmaceutische producten bij IGJ bij VWS

Gaby Bronner wordt met ingang van 1 december 2021 benoemd als afdelingshoofd Farmaceutische producten bij Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Zij nam deze functie vanaf 1 september waar. Gaby gaat leidinggeven aan 80 medewerkers, die jaarlijks onder andere diverse inspectiebezoeken uitvoeren bij (ziekenhuis)apotheken, groothandels en farmaceutische bedrijven in binnen- en buitenland.

Als afdelingshoofd is Gaby verantwoordelijk voor het toezicht op de geneesmiddelenketen, van preklinisch en klinisch onderzoek, via productie en distributie tot aan bewaking van (goed gebruik van) geneesmiddelen. Maar ook op de toepassing van geneesmiddelen, in het bijzonder reclame en gunstbetoon en Opiumwet. Daarnaast ziet de afdeling toe op de weefselketen en bloedvoorziening.

Roderick Runne, Hoofdinspecteur IGJ: “Gaby sluit zeer goed aan op het profiel wat nu nodig is en is met haar enorme ervaring en achtergrond van grote waarde.”

Gaby Bronner:  “Ik heb de afgelopen drie maanden deze mooie afdeling beter leren kennen. Er werken zeer enthousiaste en betrokken professionals. Een belangrijke drijfveer voor mij is samen het verschil te maken in complexe vraagstukken binnen de gezondheidszorg, waarbij kwaliteit, veiligheid en beschikbaarheid van zorg centraal staan. Graag geef ik daaraan invulling met de verschillende teams Farmaceutische producten.”                                    

Gaby was sinds 2018 Hoofd Medisch Specialistische Zorg bij IGJ en daarvoor was zij Hoofd Meldpunt. Zij was gedurende de periode juni 2020 – februari 2021 plaatsvervangend hoofdinspecteur Curatieve Gezondheidszorg. Gaby heeft als ziekenhuisapotheker gewerkt bij onder meer het Alrijne ziekenhuis Leiderdorp en het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis Amsterdam. Zij heeft farmacie gestudeerd aan de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft diverse leergangen in leiderschapsontwikkeling en op het gebied van toezicht gevolgd.

Deze vacature was niet opengesteld, want er was snel iemand nodig en de organisatie had al een geschikte kandidaat.