Jochem Decoz hoofd Kaderstelling, Informatievoorziening & Uitvoering bij OCW

Jochem Decoz is per 1 december 2021 benoemd tot hoofd Kaderstelling, Informatievoorziening & Uitvoering bij de directie FEZ bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Jochem Decoz

FEZ beoordeelt en adviseert de ambtelijke en politieke leiding over beleidsvoornemens vanuit de optiek van rechtmatigheid, doelmatigheid, doeltreffendheid, budgettaire inpasbaarheid, bekostiging- en financieringssystematiek, ordelijk financieel beheer, financiële informatievoorziening, beleidsvorming en advisering op toezicht en alle onderwerpen die de begroting van OCW raken.

Directeur FEZ Barbara Goezinne: ´De directie FEZ vindt het belangrijk dat de medewerkers omgevingssensitief en flexibel zijn. We verwachten precisie en hoge kwaliteit, maar ook lef om af en toe van gebaande paden af te wijken. Jochem beschikt niet alleen over deze competenties maar draagt dit ook actief naar buiten uit.'

Jochem Decoz: ‘Na een aantal jaren dicht op de dagelijkse urgentie van de politiek-bestuurlijke besluitvorming is het een mooie stap om nu met iets meer afstand te zorgen voor een goede inrichting van onze financiën. Zo is er terecht toenemende aandacht voor een goede verantwoording van de onderwijsbudgetten. Bij Kaderstelling, Informatievoorziening & Uitvoering kunnen we zorgen dat er zowel vooraf bij de inrichting als achteraf bij de uiteindelijke verantwoording goed zicht op is. En met een nieuw regeerakkoord in aantocht verwacht ik weer mooie uitdagingen op dit gebied voor OCW.'

J. (Jochem) Decoz werkt sinds 2014 bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Hij begon als DG-controller. Vanaf 2020 was hij MT-lid afdeling DG-Control en sinds september 2021 was hij waarnemend hoofd KI&U bij de directie FEZ. Daarvoor werkte hij als accountmanager en businessconsultant bij Dienst Uitvoering Onderwijs.

Jochem studeerde Sociale en Organisatiepsychologie aan de Universiteit Leiden.

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van OCW. Vacatures voor ABD functies worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.