Ilknur Dönmez MT lid Ondernemerschap bij EZK

Ilknur Dönmez start per 1 januari 2022 als MT lid Ondernemerschap bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Ilknur Dönmez

De directie Ondernemerschap zet zich in voor een uitmuntend ondernemers-, vestigings- en investeringsklimaat, bijvoorbeeld door inzet op verbeteren toegang financiering, het verbeteren van de beschikbaarheid van goed opgeleide mensen, goede publieke dienstverlening en inzet voor het verminderen van de merkbare regeldruk.Tevens richt de directie zich, met het startup & scale-up beleid op de kansen van nieuwe technologie en de maatschappelijke impact daarvan. Met financiering kunnen ondernemers de coronacrisis doorstaan, hun groeiplannen verwezenlijken, of nieuwe innovaties ontwikkelen. Met de juiste beleidsregels maken start-ups en doorgroeiers een kans, wordt het tekort aan technisch personeel aangepakt en wordt er gewerkt aan betere regelgeving voor bedrijven.

Drs. I (Ilknur) Donmez is momenteel Projectmanager MRA agenda 2.0 en MRA Investeringsagenda bij de Metropool Regio Amsterdam. Daarvoor werkte zij ruim 8 jaar als Hoofd Economische zaken & Luchthaven zaken bij de Gemeente Haarlemmermeer. Na haar studie Bedrijfswiskunde & -informatica aan de Vrije Universiteit Amsterdam, startte zij haar carrière bij Logica CMG waar zij diverse functies bekleedde binnen de consultancy en later in diverse managementrollen.

Pieter Waasdorp, directeur Ondernemerschap is verheugd met deze benoeming: “Ik ben heel blij met de komst van Ilknur. Zij weet de mensen om  haar heen te inspireren en te motiveren om samen te werken aan de versterking van het ondernemersklimaat en de maatschappelijke verankering van ondernemerschap”.

Ilknur over haar benoeming: “Ik kijk er naar uit om samen met de professionals van de directie Ondernemerschap me in te zetten voor een goed en duurzaam vestigingsklimaat en het versterken van de economische veerkracht. Graag zet ik daar de kennis en ervaring die ik op gemeentelijk en regionaal niveau heb opgedaan voor in en zoek de samenwerking met verschillende overheidslagen, het bedrijfsleven, de kennisinstellingen en het maatschappelijk middenveld.”

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van EZK. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.