Annemiek Wortman MT-lid Arbeidsverhoudingen bij SZW

Annemiek Wortman start op 1 december 2021 als MT-lid Arbeidsverhoudingen bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Zij zal leidinggeven aan de nieuwe afdeling Loopbaan & Ontwikkeling (L&O) bij de directie Arbeidsverhoudingen. De oprichting van deze nieuwe afdeling is onderdeel van de reorganisatie van de directie Arbeidsverhoudingen. In dat kader wordt het aantal managers in overeenstemming gebracht met het aantal medewerkers bij de directie.

De afdeling L&O staat de komende jaren onder andere voor de opgave om leren en ontwikkelen tijdens het werk te stimuleren; verbetering van de mogelijkheden om werk en zorg te combineren; en arbeidsmarktdiscriminatie verder aan te pakken.

Drs. A.M.A. (Annemiek) Wortman is momenteel plaatsvervangend afdelingshoofd Arbeidsrecht en Diversiteit (AR) bij de directie Arbeidsverhoudingen en vervulde daarvoor meerdere functies binnen het ministerie van SZW. Ook was zij politiek assistent van de bewindspersonen bij het ministerie van VWS en SZW en werkte ze onder andere bij de PvdA Tweede Kamerfractie.

Annemiek studeerde politicologie aan de Universiteit van Leiden.

Martin Flier, directeur Arbeidsverhoudingen: "Ik ben blij dat Annemiek Wortman op deze nieuwe positie is benoemd. Annemiek is een creatieve beleidsambtenaar. Zij weet haar passie voor de onderwerpen op een mooie manier te verbinden met de aandacht voor de mensen in haar team."

Annemiek Wortman: "L&O is een enthousiaste en betrokken afdeling, die werkt aan mooie en belangrijke onderwerpen, waar alle werkenden in hun loopbaan mee te maken krijgen. Ik heb er veel zin in om samen met de medewerkers van L&O de nieuwe afdeling op te bouwen. En om met sociale partners en de uitvoering, en werkgevers en werkenden, te werken aan verdere verbetering van het loopbaanbeleid: scholing, gelijk loon, gelijke kansen bij werving & selectie en verlof."

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en SZW. De vacature is zoals gebruikelijk opengesteld, hoewel de organisatie al een geschikte kandidaat op het oog had. Na een zorgvuldige procedure, is deze het ook geworden.