Lambert Pomp afdelingshoofd Dienstverlening en Juridische Advisering bij Shared Service Organisatie Organisatie en Personeel bij de Belastingdienst

Lambert Pomp is met ingang van 1 januari 2022 benoemd tot afdelingshoofd Dienstverlening en Juridische Advisering bij Shared Service Organisatie Organisatie en Personeel bij de Belastingdienst.

De SSO O&P levert eerste- en tweedelijns-expertise op het gebied van organisatie- en personeelsontwikkeling. De SSO O&P bestaat uit 6 afdelingen van waaruit O&P dienstverlening wordt geleverd. De SSO O&P is nog een relatief jonge organisatie, die sinds 2019 is opgericht. Klantgericht werken, dienstverlening in nabijheid, integrale dienstverlening en continu verbeteren en optimaliseren zijn belangrijke thema’s. Hierdoor kan de SSO O&P waarde toevoegen aan het realiseren van de ambities en doelstellingen van klantorganisaties: de Belastingdienst, Douane en Toeslagen.

Mariska Plomp, directeur SSO Personeel & Organisatie bij de Belastingdienst: "Gezien de grote opgave waar de SSO O&P voor staat waren we op zoek naar een stevige manager met een HR profiel voor wie continu verbeteren, klantgericht en verbindend werken vanzelfsprekendheden zijn. Deze kwaliteiten hebben we gevonden in Lambert. Ik kijk er naar uit dat hij onze directie komt versterken, waarmee we samen verder bouwen aan O&P."

Lambert Pomp: "Het vakgebied Personeel en Organisatie loopt als een rode draad door mijn werkzame leven. Ik zie er daarom erg naar uit om in deze functie bij de Belastingdienst aan de slag te gaan. Vooral het samen vorm geven aan de doorontwikkeling van SSO O&P spreekt mij erg aan. Hierin zitten veel vraagstukken, gericht op de klantorganisatie, maar ook op de eigen organisatie. Hierbij hoort onder andere het continue willen verbeteren en het leveren van dienstverlening die aansluit bij de klantvraag. Een mooie opgave om de komende tijd mee aan de slag te gaan!"

Lambert Pomp is op dit moment manager dienstverlening bij Rijks Beveiliging Organisatie & Interdepartementale Post en Koeriersdienst (RBO/IPKD). Hiervoor was bij hoofd HRM bij Shared Service Organisatie Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Hij begon zijn loopbaan in het P&O werkveld bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat Zaken. Lambert studeerde Personeel en organisatie.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en de Belastingdienst. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.