Nes Barkey Wolf directeur Midden- en Kleinbedrijf bij de Belastingdienst

Nes Barkey Wolf is met ingang van 1 december benoemd tot directeur Midden- en Kleinbedrijf bij de Belastingdienst. Hij is tevens verantwoordelijk voor het programma Security.

De directie MKB is verantwoordelijk voor de uitvoering en het toezicht op de circa 2,8 miljoen entiteiten die vallen onder de noemer midden- en kleinbedrijf. Dit zijn 1, 5 miljoen ondernemers, 300.000 stichtingen en verenigingen en de groeiende groep van zo’n 1 miljoen zzp-ers en particulieren Plus die Nederland rijk is.  De directie MKB levert een bijdrage aan de missie van de Belastingdienst en geeft invulling aan de uitvoerings- en toezichtstrategie van de Belastingdienst.

De opgave waar de directeuren MKB voor staan is fors door de omvang en diversiteit van het werkveld, de omvang van de directie zelf, de complexiteit in de omgeving en diversiteit aan verandertrajecten.  

Op het vlak van Security ligt een flinke opgave, waaronder informatiehuishouding en privacy. Dit zal programmatisch worden aangepakt. Het is belangrijk dat deze basis op orde is om de toezichtstaak optimaal en gewaarborgd uit te kunnen voeren. Dit samen met andere directies binnen de Belastingdienst.

Berry Roks, Algemeen directeur Midden- en Kleinbedrijf: “Nes neemt al ruime tijd naar grote tevredenheid waar in ons MT waar hij zich met veel toewijding en energie inzet. Nes is ter zake kundig, betrokken en heeft een duidelijke visie op publiek leiderschap. Op het terrein van Security ligt nog een flinke opgave, ik ben blij dat Nes in samenwerking met anderen op resultaatgerichte wijze de ingezette koers gaat voortzetten en de doelen kan gaan realiseren.”

Nes: “Ik ben blij en trots dat ik door kan gaan met de functie die ik al waarnemend vervulde. Met name omdat er een grote en uitdagende opgave ligt. Niet alleen op het vlak van het op orde brengen van de basis en in de dagelijkse aansturing, maar ook om Belastingdienst MKB goed te positioneren in het complexe landschap waarin wij opereren. Samen met de ondernemers, betrokken fiscaal dienstverleners en collega’s van ons eigen en andere ministeries ga ik er aan werken burgers en bedrijven in Nederland die behandeling te geven die zij verdienen”.

Nes Barkey Wolf is sinds 1 april 2020 waarnemend directeur MKB. Daarvoor was hij regiodirecteur MKB Breda- Middelburg. Nes startte zijn loopbaan bij de Belastingdienst in 2008 en werkte in diverse functies bij Douane en de directie Grote Ondernemingen.

Nes studeerde International and European Law aan de Universiteit van Amsterdam en heeft een Post-Master in Customs Law van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

De vacature is zoals gebruikelijk opengesteld, hoewel de organisatie al een geschikte kandidaat op het oog had. Na een zorgvuldige procedure, is deze het ook geworden.