Richard Wielinga lid van de Raad van Bestuur van de SVB

Richard Wielinga treedt per 1 maart 2022 toe tot de Raad van Bestuur bij de Sociale Verzekeringsbank. Zijn benoeming is voor vijf jaar en is door demissionair staatssecretaris Wiersma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gemeld in de ministerraad. Wielinga volgt Coen van de Louw op.

Richard Wielinga

Over zijn benoeming zegt Wielinga: ‘Ik verheug mij er op om aan de slag te gaan bij de SVB. Uitvoeringsorganisaties bepalen mede het vertrouwen dat burgers hebben in de overheid. Ik kijk ernaar uit mijn kennis en ervaring in te zetten voor het verder ontwikkelen van de dienstverlening van de SVB.’

Simon Sibma, voorzitter van de Raad van Bestuur: ‘Richard is een aanwinst voor onze organisatie. Hij heeft ruime bestuurlijke ervaring binnen de gemeentelijke overheid. Richard zal naar mijn mening dan ook een positieve bijdrage gaan leveren aan het realiseren van onze doelstellingen. We kijken uit naar de samenwerking.’

Richard Wielinga is momenteel werkzaam als gemeentesecretaris bij de gemeente Almere. Daarvoor bekleedde hij diverse functies bij een aantal gemeenten, waaronder die van gemeentesecretaris bij de gemeente Ede en directeur bedrijfsvoering bij de gemeente Deventer en de gemeente Epe.

Richard Wielinga studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Twente.

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en de Sociale Verzekeringsbank. De vacature is breed bekendgemaakt en iedereen kon solliciteren.