Jeroen Heijs MT lid en tevens plaatsvervangend directeur Innovatie en Kennis bij EZK

Jeroen Heijs start per 15 februari 2022 als MT lid en tevens plaatsvervangend directeur Innovatie en Kennis bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Drs. J.B.M. (Jeroen) Heijs is momenteel MT lid bij de directie Topsectoren en Industriebeleid van EZK. Daarvoor werkte hij als MT lid bij de directie Innovatie van RVO. Na zijn studie Economische Geografie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, bekleedde hij verschillende adviseurs- en (senior) beleidsfuncties voordat hij in 2000 de overstap maakte naar Senter Novem waar hij in diverse MT- en lijnmanagementfuncties werkzaam was op het terrein van technologie, innovatie, energie en ruimtelijk beleid.

Michiel Sweers, directeur Innovatie en Kennis is verheugd met deze benoeming: "We zijn heel blij dat Jeroen het managementteam van I&K komt versterken. Er liggen forse uitdagingen in een mooi maar ook complex werkveld. Het is goed dat we de kennis en ervaring van Jeroen kunnen inzetten om een vliegende start te maken in de volgende kabinetsperiode."

Jeroen Heijs over zijn benoeming: "Ik heb er veel zin in om met de collega’s van I&K aan de slag te gaan met de grote opgaven die er liggen in het innovatiebeleid. Innovatie speelt een belangrijke rol in de noodzakelijke maatschappelijke en economische transities. Ik werk al vele jaren met veel plezier samen met de collega’s van I&K, en ik zie er daarom ook naar uit deel uit te mogen maken van het I&K-team en samen verder aan die opgaven te werken."

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en EZK. Deze vacature is niet opengesteld geweest, want er was snel iemand nodig en de organisatie had al een geschikte kandidaat.