Nadja Duykers MT-lid Consumenten en Interne Markt bij EZK

Nadja Duykers start per 1 februari 2022 als MT-lid Consumenten en Interne Markt bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Nadja Duykers

De rode draad van de directie Mededinging en Consumenten (MC) is de zorg voor goed functionerende markten. Die zijn belangrijk voor economische groei en innovatie. Op een goed functionerende markt reageren vraag en aanbod effectief op elkaar. Zowel consumenten als bedrijven profiteren daarvan. Er ontstaat dan een optimale prijs-kwaliteitsverhouding van goederen en diensten en is er voldoende aanbod zodat gebruikers keuzevrijheid hebben.

De beleidsthema’s van MC zijn mededinging, aanbesteden, interne markt en consumenten. Om het beleid concreet te maken, is MC verantwoordelijk voor een groot aantal wetten, onderhandelingen over Europese richtlijnen en verordeningen en voor het relatiebeheer van organisaties die deze wetten uitvoeren, daar toezicht op houden of anderszins opdrachten of subsidies krijgen.

Mr. drs. N. (Nadja) Duykers is momenteel teamleider van de directie Innovatie & Kennis bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Daarvoor werkte zij twee jaar als programmamanager in de Pool van EZK. Na haar studies Algemene Economie en Nederlands Recht aan de Universiteit van Tilburg heeft zij een aantal jaren als universitair docent gewerkt. Voordat zij overstapte naar EZK werkte zij als coördinator bij de directie Mededinging van de Autoriteit Consument en Markt. Ook was zij enkele jaren zaakbehandelaar Fusies en overnames bij de Europese Commissie in Brussel.

Annet Jonk, directeur Mededinging en Consumenten is verheugd met deze benoeming: 'Bij MC zijn we heel blij met de komst van Nadja. Ze brengt een mooie combinatie mee van kennis en ervaring in toezicht en beleid, zowel nationaal als Europees. Met haar verwachten we de komende jaren weer strategisch bij te dragen aan de versterking van de interne markt en het consumentenbeleid.'

Nadja over haar benoeming: 'Het is een mooie uitdaging om mede sturing te mogen geven aan goed functionerende markten. Goed functionerende markten dragen immers in belangrijke mate bij aan economische groei, innovatie en brede welvaart in Nederland. Met deze onderwerpen heb ik mij de afgelopen jaren vanuit innovatiebeleid al bezig mogen houden. Ik kijk ernaar uit om hier nu vanuit MC mee aan de slag te gaan.'

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van EZK. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.