Feite Hofman directeur-generaal Hoger Onderwijs, Beroepsonderwijs, Wetenschap en Emancipatie bij OCW

Feite Hofman wordt directeur-generaal Hoger Onderwijs, Beroepsonderwijs, Wetenschap en Emancipatie bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De ministerraad heeft ingestemd met de voordracht op voorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat in op 1 januari 2022.

Feite Hofman

Drs. F.A. (Feite) is sinds 2016 directeur Hoger Onderwijs en Studiefinanciering en op dit moment ook waarnemend DG Hoger Onderwijs, Beroepsonderwijs, Wetenschap en Emancipatie bij OCW. Eerder was hij onder andere directeur Financieel Economische Zaken bij hetzelfde ministerie. Feite Hofman studeerde Algemene Economie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

'Ik ben enorm blij en vereerd met deze benoeming. Op alle onderdelen van het directoraat-generaal spelen op dit moment grote opgaven rond kansengelijkheid, dynamiek op de arbeidsmarkt en kennisontwikkeling', aldus Feite Hofman, 'De afgelopen maanden heb ik gemerkt dat zowel binnen als buiten het ministerie met veel energie, enthousiasme en deskundigheid wordt gewerkt aan deze opgaven. Ik kijk daarom uit naar verdere samenwerking met alle betrokkenen.'

'Feite heeft in zijn loopbaan brede ervaring opgedaan in strategische en financiƫle functies. De laatste jaren is hij de diepte ingegaan en heeft hij als directeur Hoger Onderwijs en Studiefinanciering en plaatsvervangend directeur-generaal specifieke expertise vergaard op de beleidsterreinen van het directoraat-generaal', stelt Marjan Hammersma, secretaris-generaal van het ministerie van OCW, 'Ik ben dan ook heel blij dat Feite zijn ervaring, kwaliteiten en kennis vanuit een nieuwe rol kan blijven inzetten voor OCW, juist ook omdat in het nieuwe coalitieakkoord een paar grote opgaven voor zijn directoraat zijn opgenomen.'

Deze benoeming is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van OCW. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.