Frank van Diepenbeek programma-directeur-generaal Herstelbeleid bij Financiën

Frank van Diepenbeek wordt programma-directeur-generaal Herstelbeleid bij het ministerie van Financiën. De ministerraad heeft ingestemd met de voordracht op voorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat in op 1 januari 2022.

Frank van Diepenbeek

Mr. F.J. (Frank) van Diepenbeek is sinds 1 oktober 2021 kwartiermaker bij het programma-directoraat-generaal Herstel Toeslagen. Hij coördineert zowel nieuw als bestaand beleid en realiseert, samen met de gehele keten, gedragen herstelbeleid en regelgeving, met als doel gedupeerden in de toeslagenaffaire zo goed mogelijk bij te staan in hun proces naar herstel. Ook zal hij de coördinatie van het parlementaire proces binnen het programma directoraat-generaal Herstel inrichten.

'Ik ben blij dat Frank het op zich neemt om vanuit zijn ervaring als toezichthouder bij de Inspectie ILT als zijn ervaring bij de Douane en de Belastingdienst, bij te dragen aan het goed en gedegen realiseren van de herstelopgave', aldus Bas van den Dungen, secretaris-generaal van het ministerie van Financiën.

Frank van Diepenbeek: 'Er ligt een grote maatschappelijke opgave om de gedupeerde burgers in de toeslagaffaire echt verder te helpen. Hen weer de regie terug te geven over hun leven. Dat is onze grootste prioriteit. Een situatie als deze mag nooit meer ontstaan in Nederland. Daar moeten alle burgers van op aan kunnen. Ik ben dan ook zeer gemotiveerd om daaraan een bijdrage te mogen leveren. Sinds ik een paar maanden geleden als kwartiermaker ben gestart heb ik mogen samenwerken met zeer gedreven collega’s binnen het Ministerie van Financiën, bij de gemeenten, bij het Rijk en bij andere organisaties. Dat geeft mij veel vertrouwen in het gezamenlijk bereiken van resultaten in de Hersteloperatie.'

Frank is sinds 2015 directeur Omgeving en dienstverlening en plaatsvervangend inspecteur-generaal bij de Inspectie Leefomgeving en Transport. Daarvoor was Frank directeur Operaties bij de Douane en bekleedde hij meerdere managementfuncties bij de Douane en de Belastingdienst. Frank van Diepenbeek studeerde fiscaal recht in Tilburg.

Deze benoeming is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van Financiën. Deze vacature was niet opengesteld, want er was snel iemand nodig en de kwartiermaker was een geschikte kandidaat.