Hanneke Sikkema plaatsvervangend directeur Douane Landelijk Tactisch Centrum (DLTC) bij directoraat-generaal Douane

Hanneke Sikkema wordt per 1 maart 2022 plaatsvervangend directeur Douane Landelijk Tactisch Centrum (DLTC) bij het directoraat-generaal Douane, ministerie van Financiën.

Het DLTC is verantwoordelijk voor de risico- en compliance gerichte aansturing van de handhaving door de Douane en voor de evaluatie en analyse van de handhavingsresultaten. In lijn met de Handhavingsvisie en het Strategisch Meerjaren Plan van de Douane staat het DLTC voor de uitdaging om de kwaliteit van de risicobeheersing verder te ontwikkelen, te investeren in datagedreven werken en de weerbaarheid van de medewerkers in relatie tot de omgeving te vergroten.

Shirley Gerritsen, directeur Douane Landelijk Tactisch Centrum: "We zien ernaar uit dat Hanneke start als plaatsvervangend directeur Douane Landelijk Tactisch Centrum. Hanneke heeft heeft brede ervaring op verschillende plekken in de inspectie en handhaving binnen het Rijk."

Hanneke Sikkema: “De wereld is in beweging en om effectief te blijven moet toezicht daarin meebewegen. Hierin staat voor mij voorop dat je dat niet alleen kan doen, een goede in- en externe dialoog is daarin essentieel. Een belangrijke persoonlijke drijfveer is samen het verschil te maken in complexe vraagstukken en organisaties en mensen te laten groeien. Ik kijk er dan ook zeer naar uit om samen met alle nieuwe collega’s en de externe samenwerkingspartners te werken aan de opgave waar de Douane en het DLTC voor staan.”

Drs. Hanneke Sikkema begon haar loopbaan als beleidsmedewerker bij Economische Zaken. Bij de provincie Utrecht werd ze vervolgens teamleider op het terrein van de jeugdzorg. Vervolgens had ze enkele leidinggevende functies bij de Nederlandse Zorgautoriteit. Sinds 2016 is Hanneke werkzaam bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Bij deze toezichthouder is zij manager Verpleging en Verzorging en de afgelopen maanden ook waarnemend hoofdinspecteur.

Hanneke Sikkema studeerde Beleid en Bestuur in Internationale Organisaties aan de Rijksuniversiteit Groningen

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en de Douane. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.