Quirine Diesbergen hoofd Onderzoek bij de Inspectie Belastingen, Toeslagen en Douane

Quirine Diesbergen is per 1 februari 2022 benoemd als hoofd Onderzoek bij de Inspectie Belastingen, Toeslagen en Douane van het ministerie van Financiën.

Quirine Diesbergen

Het afdelingshoofd Onderzoek is verantwoordelijk voor de inhoudelijke kwaliteit, (wetenschappelijke) onderbouwing, methodiekkeuze en de onafhankelijkheid van alle onderzoeken van de inspectie. Hiertoe stuurt het afdelingshoofd de teams van onderzoekers/inspecteurs aan. Tevens is het afdelingshoofd lid van het collegiaal managementteam van de Inspectie Belastingen, Toeslagen en Douane (IBTD).

Kees van Nieuwamerongen, kwartiermaker IBTD is blij met de benoeming van Quirine: 'Vanaf 1 januari 2022 gaat de IBTD van start. Het is belangrijk dat er vroeg in het jaar een afdelingshoofd is dat de uitvoering van de voorgenomen onderzoeken samen met het gemotiveerde onderzoeksteam ter hand kan nemen. De toezichtservaring die Quirine met zich meebrengt zal van grote waarde zijn voor een nieuwe inspectie die snel van de wal moet in het nieuwe jaar.'

Quirine: 'Ik ben blij en trots dat ik bij de nieuwe Inspectie Belastingen, Toeslagen en Douane (IBTD) aan de slag mag. De problemen en risico’s bij genoemde diensten hebben een enorme impact op samenleving, individuele burgers en bedrijven. Er zullen grote veranderingen plaats gaan vinden en dat gebeurt in een complex en dynamisch krachtenveld. De IBTD zal deze veranderingen nauwlettend volgen, ze monitoren, onafhankelijk onderzoek doen en over haar bevindingen rapporteren. Het publieke belang is daarbij een belangrijke toetssteen. Ik zie er enorm naar uit om met een team kundige en gedreven onderzoekers aan de slag te gaan op deze opgave.'

Drs. Q. (Quirine) Diesbergen is op dit moment middenmanager bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) in Utrecht. Daarvoor was zij coördinerend inspecteur, projectleider en vakgroepvoorzitter, eveneens bij de ILT in Utrecht. Quirine studeerde HEAO-bedrijfsinformatica aan de Hogeschool voor Economische Studies te Amsterdam en Engelse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam.

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en de Inspectie Belastingen, Toeslagen en Douane van het ministerie van Financiën. De vacature is opengesteld via de kanalen van Bureau ABD.